Medlemmar: 7228 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal.com

Gazidis gav oss detaljer bakom anställningen av Emery på dagens presskonferens.

Gazidis: "Vi intervjuade åtta kandidater"

ons 23 maj 2018 kl 16:11

Ingen räknade med Unai Emery. Nu när spanjoren är klar som ny Arsenaltränare berättar Ivan Gazidis hur processen gick till.

Det har listats och snackats, vem ska ta över Arsenal efter Arsene Wenger. Många namn har vart aktuella och det har gått från Brendan Rodgers till Mikel Arteta.
När det väl var klart satt en 46-årig spanjor där.
Ingen hade förrän i måndags knappt nämnt Unai Emery.
På dagens presskonferens gav Ivan Gazidis oss svarte på hur det gått till den när förre PSG-tränaren värvades.

- Jag vet att Unai kom lite som en överraskning för er och kanske är en eller två omskrivningar nödvändiga för pressen. De som vet kommer inte tala och de som talar vet inte.
- Vi skapade en tremannakommitté med mig själv, Sven Mislintat och Raul Sanllehi. Vi ville ha progressiv, underhållande fotboll, en personlighet som passar Arsenals värderingar och erfarenhet att utveckla unga spelare - driva spelare och kräva mer från dem. Vi analyserade och tittade igenom, med tanke på att varje tränare i världen skulle vara intresserad, och gjorde en lång lista med åtta tränare, som alla var intresserade och som var med på omfattande och djupgående intervjuer med de tre av oss. Ingen av dem tackade nej.

Detaljerna kring hur och när de "tre vise männen" träffade Unai Emery är som följer, enligt Gazidis:
- Vi intervjuade Unai den 10 maj, som en del av den processen, med en enhällig rekommendation till styrelsen den 18 maj, med ett 100 sidor långt dokument som stödde hans kandidatur. Vi träffade den Londonbaserade delen av styrelseledamöter denna vecka och flög sedan till Atlanta för att träffa Stan och Josh Kroenke. Alla styrelseledamöter var stimulerade av rekommendationen och stödde det entusiastiskt.

- Unai har en konkurrenskraftig passion, detaljkänsla och kärlek till fotbollen som fick oss att känna att det var exakt rätt för Arsenal.