Medlemmar: 5368 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gazidis berättar mer om hur det gick till när Unai Emery anställdes.

"Vi hade alla Emery som etta"

tor 24 maj 2018 kl 15:13

Ivan Gazidis har nu berättat mer om hur anställningsprocessen gick till. Arsenals VD säger att han själv, Sven Mislintat och Raul Sanllehi hade Unai Emery som förstahandsval.

På gårdagens presskonferens berättade Ivan Gazidis en del om hur jobbet med att anställa en ny tränare gått till, hur många man intervjuat och när och hur man träffat Unai Emery.
Sedan släppte Arsenals VD mer detaljer.
Där säger han att trion som skötte anställningen, han själv, Sven Mislintat och Raul Sanllehi - inte diskuterade kandidaterna med varandra under tiden som processen pågick.
- Vi gick igenom en ganska omfattande diskussion och utmanade varandra på så mycket som vi kunde om förutfattade mening och antaganden vi kanske hade gått in med i processen.
- Förresten, hela vägen genom processen talade Raul, jag och Sven med varandra så lite som möjligt. Eftersom vi inte ville påverka varandras synpunkter från de diskussioner vi haft. Vi ville komma till diskussionen fräscha när vi hade gått igenom alla åtta av finalistkandidaterna. Vi minskade det till tre namn. Vi tillbringade en hel dag med att diskutera bland de tre, säger Gazidis till Evening Standard.

När de tre huvudkandidaterna valts ut listade Gazidis, Mislinat och Sanllehi dem etta, tvåa och trea.
- I slutet av dagen skrev tre av oss alla på ett papper, 1, 2, 3 och satte dem på bordet.Och valen var alla 1, 2, 3 samma. Unai var i topp på alla våra listor.

Tidningen skriver också att kontraktslängden på Unai Emerys avtal är tre år.
Något som Gazidis bekräftade.