Medlemmar: 8767 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ljungberg är tillbaka.

Ljungberg klar som U23-tränare

tis 12 jun 2018 kl 12:18

Vi säger välkommen tillbaka till Fredrik Ljungberg. Arsenal meddelade idag att svensken tar över som tränare för klubbens U23-lag.

Ryktet dök upp i början av maj och någon vecka senare skrev BBC:s David Ornstein att Fredrik Ljungberg var klar som tränare för Arsenals U23-lag.
Sedan dess har det varit tyst.
Men idag bekräftade Arsenal.com nyheten.
Ljungberg är klar.

Freddie tränade klubbens U15-lag och var assisterade i U19 säsongen 16/17 innan han och Andries Joncker lämnade för Wolfsburg. Nu är svensken tillbaka och akademichefen Per Mertesacker säger:
- Det är väldigt bra att ha Freddie tillbaka i klubben. Han har grym fotbollserfarenhet och högsta nivå av entusiasm, energi och uppmuntran för unga för våra unga spelare. Han förstår klubbens värden och hur viktigt det är att ge unga spelare chansen att växa och utvecklas. När han lämnade för Wolfsburg var det med klubbens önskan att han skulle komma tillbaka till Arsenal någon dag. Alla vet att Freddie älskar klubben och vi ser fram emot att han ska utveckla sin karriär med oss.

Ljungberg, som gjorde 323 matcher för klubben och vann fem stora titlar, säger:
- Det känns fantastiskt att vara tillbaka i klubben. Arsenal har alltid varit ett speciellt ställe för mig och jag ser verkligen fram emot chansen att få jobba med vårt U23-lag.