Medlemmar: 4258 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Arsenal spela på Friends? Och i så fall mot vilket lag?

Arsenals match på Friends i fara

mån 9 jul 2018 kl 12:22

Under måndagen har det dykt upp rapporter som säger att Sevilla kan dra sig ur den planerade träningsmatchen mot Arsenal i augusti. Hur det påverkar Arsenals besök i Sverige är ännu oklart.

Arseblog News meddelar att Arsenals tränings match mot Sevilla i Sverige är hotad. Anledningen till oklarheterna runt Sevillas deltagande i matchen är att man som tvåa i Copa del Rey ska möta Barcelona, som vann såväl ligan som cupen, i den spanska supercupfinalen. Matchen spelas normalt som ett dubbelmöte, men nu vill Barcelona och spanska fotbollsförbundet att cupen istället avgörs på neutral mark i form av en enskild match. Sevilla motsätter sig dock detta och vill att matchen avgörs i form av ett dubbelmöte. 

Om det blir ett dubbelmöte kommer en av matcherna eventuellt att spelas den 5 augusti, det vill säga dagen efter Arsenals match mot Sevilla är inplanerad. 

Det är mycket som är oklart runt detta, men spanska fotbollsförbundet väntas komma med ett besked om vad som gäller under måndagen. Om Sevilla inte kan spela matchen på Friends kommer Arsenal förhoppningsvis få ett annat motstånd att sig an.