Medlemmar: 3954 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lucas Torreira är nu helt klar för Arsenal.

Torreira klar för Arsenal

tis 10 jul 2018 kl 16:52

Efter att Uruguay åkte ur VM i kvartsfinalen har det bara varit en tidsfråga före det blir officiellt. Men nu står det klart att Lucas Torreira blir Arsenal fjärde transfer denna sommar.

Det har varit mycket skriverier om att Lucas Torreira ska bli Unai Emerys fjärde transfer denna sommar. Och nu är 22-åringen klar för klubben.
- Lucas Torreira är en ung spelare med väldigt stor talang. Han är en mittfältare med stora kvaliteter, som jag njutit av att se i Sampdoria de senaste två säsongerna, och vi alla såg honom göra väldigt bra ifrån sig i VM med Uruguay, säger Unai Emery till Arsenal.com.

Lucas Torreira gjorde 71 matcher för Sampdoria, och gjorde totalt fyra mål. I VM spelade 22-åringen i samtliga av Uruguays matcher, men fick starta de tre första från bänken.
- Han är en ung spelare som redan har mycket erfarenhet och vill fortsätta växa. Vi välkomnar Lucas till klubben och ser fram emot att han snart kommer till oss under försäsongen, fortsätter Emery.

Efter att ha startat sin karriär i Urugay flyttade Torreira 2015, som 19-åring, till Italien för klubben Pescara. 2015 skrev han på för Sampdoria, men stannade kvar i Pescara på lån i en säsong. Torreira gick efter lånet tillbaka till Sampdoria och var en central figur på deras mittfält.

Men efter 71 matcher för den Italienska Serie A-klubben är han nu klar för Arsenal. Efter sommarledighet kommer Torriera att ansluta de resterande spelarna för försäsongsträning som den nya nummer 11 för klubben.