Medlemmar: 4258 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lucas Torreira är nu helt klar för Arsenal.

Torreira klar för Arsenal

tis 10 jul 2018 kl 16:52

Efter att Uruguay åkte ur VM i kvartsfinalen har det bara varit en tidsfråga före det blir officiellt. Men nu står det klart att Lucas Torreira blir Arsenal fjärde transfer denna sommar.

Det har varit mycket skriverier om att Lucas Torreira ska bli Unai Emerys fjärde transfer denna sommar. Och nu är 22-åringen klar för klubben.

- Lucas Torreira är en ung spelare med väldigt stor talang. Han är en mittfältare med stora kvaliteter, som jag njutit av att se i Sampdoria de senaste två säsongerna, och vi alla såg honom göra väldigt bra ifrån sig i VM med Uruguay, säger Unai Emery till Arsenal.com.

Lucas Torreira gjorde 71 matcher för Sampdoria, och gjorde totalt fyra mål. I VM spelade 22-åringen i samtliga av Uruguays matcher, men fick starta de tre första från bänken.

- Han är en ung spelare som redan har mycket erfarenhet och vill fortsätta växa. Vi välkomnar Lucas till klubben och ser fram emot att han snart kommer till oss under försäsongen, fortsätter Emery.

Efter att ha startat sin karriär i Urugay flyttade Torreira 2015, som 19-åring, till Italien för klubben Pescara. 2015 skrev han på för Sampdoria, men stannade kvar i Pescara på lån i en säsong. Torreira gick efter lånet tillbaka till Sampdoria och var en central figur på deras mittfält.

Men efter 71 matcher för den Italienska Serie A-klubben är han nu klar för Arsenal. Efter sommarledighet kommer Torriera att ansluta de resterande spelarna för försäsongsträning som den nya nummer 11 för klubben.

Kommentarer

Bild för daddy dj

Härligt! Det händer grejer. Kolla på Youtube där finns det en hel del godis om dennas kille.

Bild för Sören Larsson

Tror det här är en riktigt bra värvning.Kan nog fylla tomrummet efter Cazorla.

 

 

Bild för Michael Grapenwall

Fantastiskt precis vad vi behöver. 

Michael

Bild för Always Goon

Grymt fin värvning!

Bild för Andreas Näsström

¡Garra!

Bild för Patric Johansson

Vad roligt. 

Ser verkligen framemot säsongen 18/19. Det var länge sedan man gjorde det. 

Bild för Joacim Nyberg

Grymt bra värvning på en position där det verkligen behövde förstärkas!! Grymt taggad flr den nya säsongen nu o va kan inte bli bättre än att man ska dit o kolla premiären!! COYG

Bild för Thomas Gjälby

Ska bli kul att se vad han kan göra för Arsenal! 

Jag gillar att man gör klart med alla spelare i tid också och inte väntar tills sista timmen på transferfönstret. Nu får alla en chans att spela ihop sig lite trots ledighet efter mästerskap. 

Bild för Exqert

Hahaha, sådär låter det varje Juli/Augusti. Sen är säsongen över efter 2 matcher ;) 

Bild för Joacim Nyberg

Ja hur vore det om alla slutade hoppas på sitt lag då kan vi ju lika gärna lägga ner elle hur?? Men jag fattar vad du menar men tjusningen med ny säsong o fina värvningar e ju det bästa ju!! Come on arsenal!! Upp med kardan nu kör vi!!