Medlemmar: 4258 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

19-årige Matteo Guendouzi har skrivit på för Arsenal och ska tillhöra A-truppen.

Matteo Guendouzi till Arsenal

ons 11 jul 2018 kl 12:16

Efter en kortare tids spekulationer är det nu officiellt att Arsenal värvar den 19-årige mittfältaren Matteo Guendouzi from Lorient.

Arsenals nya värvningsteam verkar av allt att döma ha jobbat för högtryck under våren och sommaren och nu är alltså nästa värvning officiell. Det handlar den här gången kanske inte om en spelare som är tänkt att gå in och höja kvaliteten på laget redan från första sekund utan mer om en liten chansning på en spelare med potential. Guendouzi kommer närmast från Lorient som spelar i Ligue 2 i Frankrike, där han gjorde A-lagsdebut redan som 17-åring. Han har också meriter från landslagsspel med Frankrike med U18, U19 och U20.

Unai Emery säger så här:

"Vi är jätteglada att Matteo har anslutit till laget. Han är en talangfull ung spelare och många klubbar ville ha honom. Han har stor potential och blir en viktig del av vår A-lagstrupp".

Guendozi kommer att spela i tröja nummer 29.

Kommentarer

Bild för Michael Grapenwall

Bra vi behöver unga talanger som kan tillföra energi och flåsa de äldre spelarna i nacken.

Michael

Bild för Exqert

Wenger har panik nu, "VA?! En till?? Vad röker dem där borta på Emirates igentligen.." 

Bild för Zille

Har noll koll på killen men alltid kul med unga, lovande spelare som är namn för framtiden. Ska bli intressant att följa! Trevligt och aktivt transferfönster i sommar. Vi värvar inte de största namnen men det känns verkligen som att Emery studerat laget och identifierat vad som behövs. 

Bild för Thomas Gjälby

Han verkar vara grym på att hitta rätt med djupledsbollar av det jag har sett på youtube. 

Bild för Cosmos

Onödig och dessutom tragisk kommentar.
I motsats till dig så är Arsene Wenger en gentleman.

Bild för Mikael Lodehall

Emery har bidragit till att vi har värvningarna klara tillsammans med resten av huset och det är fint att även våga fortsätta trenden med möjligheter för yngre spelare i Arsenal. Blir spännande att se Arsenal i höst!