Medlemmar: 4433 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Koscielny är en av kandidaterna till ny lagkapten i Arsenal.

"Vi har inte valt någon kapten ännu"

tor 12 jul 2018 kl 21:28

Unai Emery har ännu inte bestämt sig för vem som ska ersätta Per Mertesacker som lagkapten i Arsenal. Han vill lära känna spelarna bättre först.

Unai Emery avslöjade att han har börjat fundera på vem som ska bli Arsenals nya lagkapten när han genomförde sin första presskonferens på Arsenals träningsanläggning på torsdagen.
- Vi har pratat om det. Min tanke är att lära känna alla spelarna och också deras personlighet. Min första idé är att ha fem kaptener i laget, men för tillfället har jag inga namn. Jag behöver veta mer och för tillfället är Koscielny den huvudsakliga kaptenen. Det har jag respekt för, säger Arsenaltränaren.
- Vi letar efter de spelare vars personlighet är bäst i omklädningsrummet. Vi vill behålla respekten för dessa spelare och hitta lagkaptenen. Valet kommer göras noggrant och vi kommer hitta den bästa spelaren för det.

Emery har inte heller fattat något beslut angående vilken målvakt som ska vara nummer ett. Arsenal har för tillfället fem målvakter i A-laget: Petr Cech, Bernd Leno, David Ospina, Emiliano Martinez och Matt Macey, och det är ett antal som ska minskas när säsongen närmar sig.
- Vi har många målvakter, men i framtiden vill vi ha tre stycken i A-laget. Nu vill jag titta på och jobba med alla målvakterna och sedan ska jag bestämma mig för vem som är nummer ett.