Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Unai Emery fick se sitt Arsenal förlora mot Atletico på straffar.

Arsenal straffades av Atletico

tor 26 jul 2018 kl 16:04

Det var oavgjort mellan Arsenal och Atletico Madrid efter 90 minuter sedan 17-årige Emile Smith Rowe hade kvitterat med ett drömmål. I straffläggningen var dock Atleticos spelare kyligast.

I Unai Emerys andra match som Arsenaltränare valde spanjoren att ställa upp med en relativt namnkunnig startelva. Bernd Leno fick debutera i Arsenalmålet och framför honom spelade Bellerin, Mustafi, Holding och Kolasinac. På mittfältet fick unga spelare som Smith Rowe, Guendouzi och Nelson chansen tillsammans med Ramsey som var lagkapten för dagen. Längst fram startade Lacazette medan Aubameyang startade i en friare offensiv roll till vänster. I Atletico saknades tunga namn som Griezmann, Godin och Costa. För Arsenals del spelade inte Özil, då han fortfarande är i startfasen av försäsongen.

Arsenal startade matchen relativt piggt och kom framförallt fram på högerkanten där Nelson kom i ett par vassa löpningar. Aubameyang fick ett par chanser, utan att träffa mål. Även Lacazette fick möjlighet till avslut med jämna mellanrum, men Oblak - spöket från Europa League-semifinalen - visade att formen från i våras är bevarad.

Närmast kom Arsenal efter att ett Lacazetteavslut från vänstra delen i straffområdet räddades av Oblak varpå returen gick till Nelson. 18-åringen var dock inte tillräcklig bestämd när läget uppstod och avslutade, hårt trängd av en back, högt över det öppna målet.

Leno testades inte nämnvärt under de första 40 minuterna, men sedan slog Atletico till. Holding vändes bort väl enkelt av Correa till vänster om Arsenalmålet och han skickade in ett inlägg som en omarkerad Vietto kunde nicka in enkelt. Emery var nog inte nöjd med den försvarsinsatsen av backlinjen.

Arsenal kvitterade omgående när andra halvleken startade. Emile Smith Rowe dribblade sig fram mot straffområdet från vänsterkanten och avlossade ett skott från en position rakt framför nyss inbytte keepern Adan. Skottet satt hårt och välplacerat i högra krysset. En strålande prestation av 17-åringen.

Därefter stannade Arsenal anfallsspel av, och när åtta spelare byttes ut efter dryga timman spelad blev det ännu mer uddlöst. Atletico skapade några vassa chanser efter slarv i Arsenalförsvaret, och Cech, som ersatte Leno i halvtid, fick göra ett bra kvalificerade räddningar.

Matchen slutade 1-1 och gick därmed till straffar. Där var Atletico vassast, trots att laget sköt sin första straff i stolpen och Cech knep en av dem. Arsenalspelarna fick inte alls till det från elva meter, då såväl Mkhitaryan, Willock och Nketiah missade med lösa en dåligt placerade straffar. Endast Maitland-Niles lyckades göra mål - med en tjusig panenkastraff.

Det blev en match där Arsenal inledde ganska bra och där särskilt Lacazette och Aubameyang visade att det finns en hel del klass i den offensiva delen av laget - men det är knappast en nyhet. Nu är Arsenal bara några veckor in på försäsongen, men laget och Emery har helt klart mer att göra innan det är dags för premiär såväl offensivt som defensivt. Utropstecknet den här matchen var Smith Rowes fina teknik och avslut vid kvitteringen - det krävs något extra att fixa det på såhär pass hög nivå när man fortfarande är junior.

Straffarna
1-1 Correa - miss (stolpe ut)
1-1 Mkhitaryan - miss (räddning)
2-1 Hernandez - mål
2-1 Willock - miss (räddning)
2-1 Garces - miss (räddning)
2-2 Maitland-Niles - mål
3-2 Mollejo - mål
3-2 Nketiah - miss (räddning)
4-2 Adan - mål