Medlemmar: 5508 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ska Ivan Gazidis bli kvar? Blir Ramsey kapten? Unai Emery gav luddiga svar på dessa frågor.

Emery om Ramsey och Gazidis

tor 26 jul 2018 kl 18:09

Det har spekulerats om att Aaron Ramsey skulle kunna utses till kapten i Arsenal och att Ivan Gazidis ska till Milan. Unai Emery svarade ytterst otydligt när han fick frågor om detta efter matchen mot Atletico.

Det har väl inte undgått många att Aaron Ramsey är inne på det sista året på sitt kontrakt med Arsenal. Förhandlingar om en förlängning pågår, och en del som påstår sig veta saker hävdar att Arsenal försöker locka Ramsey med att han ska få bli kapten om han skriver på. Han var också kapten i matchen mot Atletico Madrid vilket inte direkt minskade spekulationerna, men Unai Emery ville inte ge något klart besked i kaptensfrågan:
- Jag har inte offentliggjort mitt beslut ännu, men jag har sagt tidigare att jag vill ha fem kaptener i laget. Sedan utser jag förste, andre, tredje, fjärde och femte kapten.

På frågan om kontraktsförhandlingarna med Ramsey var svaret ungefär lika intetsägande:
- Fotbollen ändras från dag till dag. Idag tänkte jag på matchen och sedan förberedelserna inför den på lördag. Jag anser att Aaron är en viktig spelare för oss, kontraktet är en sak för klubben och en annan för spelaren. Jag vill att han ska stanna kvar hos oss och utvecklas med oss och prestera stora saker i stora matcher. Jag tror att han stannar hos oss.

En annan transferhistoria som har puttrat på under de senaste dagarna är den om Ivan Gazidis. Så här sade Emery om honom:
- Vi pratar varje dag och pratar om projektet Arsenal. Vi pratar alltid om hur vi kan bli bättre, hur vi tillsammans kan ge klubben det bästa vi kan. När jag kom hit så var mitt första möte med Ivan. För mig är han en jättebra person och han har massor av erfarenhet inom fotbollen. Jag vet inte vad han kommer att göra för vi pratar bara om Arsenal.