Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emile Smith Rowe firar sitt mål mot Atletico Madrid i Singapore.

Nytt kontrakt för Smith Rowe

tis 31 jul 2018 kl 16:06

Blott 18-årige Emile Smith Rowe har imponerat under försäsongen, och har nu belönats med ett nytt kontrakt.

Smith Rowe kom till Arsenals akademi när han var tio år gammal, och gjorde redan som 16-åring debut för U23-laget. Ett par veckor innan sin 18-årsdag gjorde han sedan sin första match för A-laget i matchen mot Boreham Wood för några veckor sedan, och svarade sedan för ett mål och ett assist i de två matcherna mot Atletico Madrid och PSG i Singapore. Nu har han skrivit på ett nytt långtidskontrakt med klubben (det framgår inte riktigt av informationen men det bör rimligen röra sig om ett A-lagskontrakt snarare än ett nytt akademikontrakt), och Unai Emery säger så här till arsenal.com i ett uttalande som han efter visst letande hittade en mall för i Standardformulär 1A:

"Jag är väldigt nöjd med Emiles insatser så här långt på försäsongen. Han jobbar hårt och har massor av potential och jag ser fram emot att få jobba med honom och de andra unga spelarna och hjälpa dem att bli Arsenal-spelare."

Smith Rowe själv var emellertid lite mer pratglad, han säger bland annat så här:
"Ska jag vara ärlig så känns det här fantastiskt. Jag har dömt om det här sedan jag var liten, jag är bara så glad och det känns lite surrealistiskt just nu."

Hur har det varit att anpassa sig till att tillhöra A-truppen?
"Det är helt galet, att få träna med de spelare som Arsenal har är som en dröm för mig, något jag har velat göra sedan jag var liten. Att få möjligheten att träna och spela med dem på turnén var otroligt."

"Den här säsongen siktar jag på att få spela med U23-laget men mitt huvudmål är att få speltid med A-laget, att fortsätta att utvecklas och visa bossen vad jag kan så att jag ska få chansen i Premier League."

Bara att önska Emile lycka till, och undertecknad som tidigare har skrivit hans efternamn som "Smith Rowe" lovar att lära sig att han inte alls har något bindestreck mellan namnen.