Medlemmar: 8839 st.

Peter Cech med en av kvällens två straffräddningar.

Arsenal straffvann i Dublin

ons 1 aug 2018 kl 23:21

Arsenal såg ut att gå mot förlust mot Chelsea, men Lacazette kvitterade på stopptid. På de efterföljande straffarna var Arsenal starkast.

Arsenal kom till spel med en namnkunnig elva. Cech inledde som målvakt och lagkapten medan Bellerin, Mustafi, Sokratis och Kolasinac utgjorde backlinjen. Guendouzi startade som ankare på mittfältet för tredje matchen i rad. Elneny och Smith Rowe - som startade istället för Ramsey då walesaren fick känning i vaden på uppvärmningen och klev av - spelade också centralt medan Özil och Mkhitaryan inledde på kanterna. Aubameyang startade på topp.

Chelsea inledde matchen bäst och efter bara fem minuter nickade Rudiger in 0-1. Tio minuter senare rev Bellerin ner Hudson-Odoi och Chelsea fick straff. Morata tog hand om den, men Cech läste den svaga straffen väl och räddade.

Morata fick fler chanser, men Cech var bra i målet och stod emot väl. För Arsenals del var anfallsspelet näst intill obefintligt under första halvan av halvleken, men sedan började laget komma i ganska vassa omställningar. Såväl Aubameyang som Kolasinac fick lägen att avsluta, men tajmingen var inte där så chanserna rann ut i sanden.

Arsenal inledde andra halvlek bättre än vad man lyckades med i matchinledningen, men utan att skapa några riktigt heta chanser. Det rörde sig om några långskott som antingen blockerades eller inte vållade Caballero i Chelseamålet några problem.

The Gunners hade mest boll under andra halvlek, men hade förtvivlat svårt att skapa chanser. Och när chanserna väl dök upp stod inhoppande Chelseamålvakten Bulka i vägen. Framförallt borde inhoppande Lacazette och Iwobi utnyttjat någon av sina fina chanser under ordinarie tid. Lacazette fick dock revansch på stopptid sedan Özil och Nelson samspelat fint vid kortlinjen. Nelson hittade fransmannen med ett hårt inspel framför mål och anfallaren kunde raka in bollen i mål när det bara återstod sekunder av stopptiden.

Precis som i matchen mot Atletico skulle straffar avgöra. I den matchen var Arsenals straffar svaga, men nu var The Gunners starkast. Chelseas straffar var visserligen också bra, och efter tio slagna straffar hade alla gått i mål. När det blev sudden death räddade dock Cech när Loftus-Cheek sköt och det gav Iwobi chansen att avgöra - och 22-åringen gjorde inget misstag. Arsenal lämnar således Dublin som vinnare.