Medlemmar: 3715 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexandre Lacazette om konkurrensen för anfallspositionen.

Lacazette pratar ut om "rivaliteten" med Auba

tor 2 aug 2018 kl 21:26

Lacazette inledde sin Arsenal-karriär fint - men drog på sig en skada och fick snabbt en ny kollega i anfallet. Nu talar fransmannen ut om rivaliteten mellan han och Aubameyang.

Alexander Lacazette hade en ganska tuff fjolårssäsong. Anfallaren lyckades bara göra 14 ligamålmål på hela säsongen, och präglades en hel del av en knäskada 27-åringen drog på sig. Och när Aubameyang skrev på för klubben under januarifönstret fick fransmannen hård konkurrens om platsen på topp.
Men nu under försäsongen ser det ut som att Lacazette har hittat tillbaka till fin form.
Fyra mål på fyra matcher - och kampen om vem som ska leda anfallet för Gunners är i full gång.

Efter matchen i Dublin talade Lacazette ut om "rivaliteten" med Aubameyang - och menar att den faktiskt inte finns.
- Jag har aldrig sagt att (Aubameyangs ankomst) var dålig för mig, det är det bara pressen som har skrivit, berättar "Laca" till Football.London
- Jag såg han inte som en rival, utan mer som en lagkamrat, så jag har varit glad från början sedan han skrev på, fortsätter han.

Och ska man döma av de bilder och utspel i sociala medier så verkar det som att de två anfallarna är ganska goda vänner.
- Jag bryr mig inte hur folk dömmer mig. Jag vet att, om jag stannar i Arsenal är klubben glad och likaså mina lagkamrater. Det är det viktigaste, berättar Lacazette.

Vid frågan om hur han ser på den förra säsongen svarar han:
- Den är avslutad och för mig är det i det förflutna. OK, när jag inte gjorde mål var det frustrerande, men det är i det förflutna. Det var min första säsong och jag kan inte var för hård mot mig själv, även om jag ville göra fler mål.
- Jag har lärt mig från det, och jag är glad över att den nya säsongen snart börjar.

På lördag spelas sista försäsongsmatchen, mot Lazio i Stockholm. Sedan väntar en veckas vila före vi får veta vem av Lacazette och Aubaameyang som får förtroendet på topp mot Manchester City den 12:e augusti.