Medlemmar: 6225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Guendouzi verkar ha hamnat rätt.

"När Arsenal hörde av sig var valet lätt"

ons 15 aug 2018 kl 12:47

Matteo Guendouzi jagades av flera europeiska toppklubbar. Men när Arsenal kom in i bilden blev det ett enkelt beslut. Det säger den franske mittfältaren.

Han förde samtal med flera stora klubbar när det stod klart att han skulle lämna Lorient. Men när Arsenal klev in och ville ha Matteo Guendouzi var det enkelt för 19-åringen att nobba PSG och Borussia Dortmund.
- Det är sant att det var många klubbar som var intresserade och jag snackade med några av de största i Europa. Men så fort jag hörde från Arsenal blev beslutet enkelt. Jag är väldigt glad att vara här, säger han till Evening Standard.

Guendouzi spelade hela matchen mot Manchester City i söndags. Och när han pratar om sin övergång till Gunners nämner han Jeremie Aliadiere.
- Jag pratade med Jeremie om Arsenal och han sade att det är en klubb där jag kan utvecklas och lära mig från väldigt bra personer. Han snackar alltid väldigt positivt och det gjorde mig säker på att jag valt rätt, säger mittfältaren.

- Det här är klubben i mitt hjärta. Det har varit många franska spelare här och Thierry Henry är en symbol i Frankrike efter sin långa karriär här. Jag brukade kolla Arsenals matcher och klubben har en speciell plats i mitt hjärta.