Medlemmar: 6110 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Iwobi om konkurrensen, nyheterna med Emery och sitt eget läge i laget.

Iwobi om skillnaden mellan Emery och Wenger

tor 23 aug 2018 kl 13:15

Ny manager, nya träningsrutiner och nya idéer till laget. Nu berättar Alex Iwobi om skillnaderna under Unai Emerys styre.

Första matchen fick han se från bänken. Men mot Chelsea fick Alex Iwobi chansen från start - och gjorde även mål. I en intervju med Arsenal Player berättar han om vad som är nytt under Emery - och hur det påverkar anfallsspelarna.
- Det är spännande tider. Alla tycker om och köper de nya idéerna. För mig personligen, så tycker jag om de nya sessionerna, de nya träningsmetoderna och de nya idéerna, så jag njuter av min tid med honom, säger Iwobi.

22-åringen som har spelat i Arsenal i hela sin professionella karriär har bara haft en manager att jämföra med - Wenger.
- Han kräver mycket. Han är mycket mer intensiv, mycket hög press och hålla i boll, så att det gynnar oss om vi har bollen. Det är bra för oss anfallare som gillar att ha bollen mycket.
- Det får mig att känna mig lite skarpare och jag gör saker med lite mer intensitet. Men inte bara för mig, det känns som att jag hjälper laget mycket mer. Det gynnar mig mycket mer.

Iwobi har fick spela en hel del under Wenger - men lyckades inte bli någon fan-favorit på Emirates stadium. Under Emery har han gjort en match, och ett mål.
- När något i systemet ändras måste du bevisa dig på nytt. Men vart du än går måste du bevisa att du är bättre än de andra som är i laget. I ett lag som Arsenal kommer det alltid vara svårt, så jag måste alltid ligga på i träning och i matcher.
- Jag måste vara annorlunda. Det är svårt då vi har så många anfallare och så många världsklasspelare, så jag måste bevisa att jag är på den nivån, eller lika bra som dem, så jag kan starta före dem, vilket mitt mål är.