Medlemmar: 3398 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lacazette kom in och bidrog starkt till helgens seger mot West Ham.

Emerys ord till Lacazette före inhoppet

mån 27 aug 2018 kl 17:01

Lacazette fick komma in i halvtid mot West Ham. 25 minuter senare stod det 2-1. Nu berättar Laczette vad Emery sa precis före inhoppet.

Alex Iwobi gjorde ingen glänsande insats mot West Ham - och fick redan efter 45 minuter göra plats för Alexandre Lacazette. Inte allt för långt där efter gjorde The Gunners 2-1 - genom just fransmannen. Målet, som räknas som ett självmål av Diop, kom när fransmannen i ett inläggsförsök träffade försvararen i magen och bollen styrdes in i nätet.
- Jag visste att jag kunde hjälpa laget. Vad jag ör är annorlunda från vad de andra gör. Jag vill bara spela och hjälpa laget hela tiden, berättar anfallaren.
- När man kommer in från bänken måste man vara redo för sina lagkamrater, och det är vad jag försökte med och uppenbarligen hjälpte det oss att vinna.

Nu berättar Lacazette i en intervju med Goal vad manager Unai Emery gav för order precis före inhoppet.
- Managern sa bara att jag skulle spela mitt spel och sa att vi kommer att vinna om jag spelar bra, berättar Lacazette.

Och fortsätter:
- Det är många skillnader med den nya managern. Det går inte riktigt att jämföra dem, de är sina egna när det kommer till fotboll.
- Även om målet är att spela och skada motståndarna med bollen, är det stora skillnader, säger anfallaren.

Lacazette har fått inleda säsongen som inhoppare - men förstavalet Aubameyang har inte riktigt fått till det i öppningsmatcherna. På söndag möter Arsenal Cardiff på bortaplan - och det är kanske tid för fransmannen att få starta.