Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hector Bellerin berättar om hur näthatet påverkar honom.

Bellerin: "Hatet kan få mig att tvivla"

lör 8 sep 2018 kl 13:43

Hector Bellerins stilval när det gäller frisyr och kläder har rönt uppmärksamhet de senaste åren. Han har fått ta emot såväl hyllningar som grova förolämpningar. Nu berättar han i en intervju i The Times om hur det är att sticka ut i en konform fotbollsvärld.

Bellerin blev uppmärksammad i våras när han svarade frispråkigt på frågor från studenter i en intervju på Oxford Union. Då pratade han bland annat om livet som fotbollsspelare och om politiska frågor.
- När man gör intervjuer som fotbollsspelare är det lätt att följa ett formulär: "Vi spelade bra", "Det viktigaste är att vinna", "Tre poäng är nyckeln". Frågorna från studenterna var bredare. Om Brexit, om att hantera press och om Katalonien, säger Bellerin.
- Det var fantastiskt att prata om saker bortom spelet. Fotbollsspelare är oftast försiktiga med att prata om sådana saker, då det kan vara kontroversiellt, men jag tycker att man bara ska vara sig själv.

Bellerin lyfter också frågan om näthat, något som han har fått sin beskärda del av i sociala medier.
- En del av det kan vara oförskämt. Oftast sker hatet på nätet, men man kan höra det på stadion också. Folk har kallat mig "lesbisk" för att jag har låtit håret växa, och det har förekommit andra homofobiska förolämpningar. Jag har lärt mig att man måste ha tjock hud, men ibland kan det ändå påverka. Då och då tvivlar man på sig själv.

Spanjoren pratar också om förändringarna som har skett i Arsenal sedan Unai Emery tog över som chefstränare.
- Jag är imponerad av Emery. Vi förlorade våra första två matcher, men vi var nära i bägge. Efter matcherna kunde spelarna känna att saker föll på plats. Wenger ville att vi skulle spela på samma sätt oavsett motstånd. Idén var att vi kunde spela vårt spel och slå vilket lag som helst. Emery är väldigt fokuserad på att förbereda en plan för nästa motstånd, oavsett vilket motståndet är. Det är väldigt detaljerat och väldigt professionellt. De kommande månaderna kommer vara väldigt spännande för oss och vi kommer att nå en högre idé.