Medlemmar: 5369 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Att anställa Unai Emery blev Ivan Gazidis sista stora beslut som VD för Arsenal. Nu lämnar han klubben för att gå till AC Milan.

Officiellt: Gazidis till Milan

tis 18 sep 2018 kl 11:50

Det som har varit på gång ett tag är nu officiellt: Arsenals VD Ivan Gazidis lämnar klubben och ska i stället jobba för AC Milan.

Efter gårdagens rapporter om att det skulle vara en done deal så kom i dag bekräftelsen via arsenal.com. Ivan Gazidis lämnar jobbet som VD för klubben och börjar den 1/12 som VD för AC Milan. Hans arbetsuppgifter kommer tills vidare att tas över av Raul Sanllehi som tar över de rent fotbollsmässiga delarna och Vinai Venkatesham som får ansvar för de kommersiella delarna av verksamheten. Sanllehi har väl de flesta hört talas om redan medan Venkatesham är mer av en doldis - men han har jobbat inom klubben i åtta år och de senaste fyra har han haft titeln "Cheif Commercial Officer" så det är en person som är väl bekant med klubben och sitt ansvarsområde.

Ivan Gazidis själv säger i ett uttalande bland annat så här:

"De senaste tio åren har jag har förmånen att få ägna mig helhjärtat åt den här klubben. Arsenal går in i ett nytt kapitel och jag har gjort allt för att klubben ska vara i en så stark position som möjligt för att ta sig an de utmaningar som kommer. Detta omfattar anläggningar av världsklass och enastående ledare inom alla områden."

"Även om det här var det svåraste beslut jag har fattat i hela mitt liv så tror jag att efter tio år är det rätt läge för mig att kliva åt sidan och släppa fram nya idéer, ett nytt ledarskap och ny energi som kan driva klubben framåt".

Vem som tar över som VD är inte klart, men den allmänna uppfattningen är att det kommer att bli Josh Kroenke. Gissningsvis kommer även detta att kommuniceras inom ganska kort.