Medlemmar: 4729 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Emile Smith Rowe gjorde ett piggt inhopp i debuten i torsdags.

Smith Rowe om debuten: "Helt galet"

sön 23 sep 2018 kl 13:50

Hyllad för sin försäsong. Mot Vorskla Poltava i Europa League fick Emile Smith Rowe göra debut i Arsenaltröjan. "En fantastik bedrift", säger 18-åringen.

Unai Emery var väldigt sparsam med att ge unga spelare chansen när Arsenal öppnade Europa League-spelet i torsdags mot Vorskla Poltava.
Men en fick chansen.
Emile Smith Rowe.
- För mig personligen är det en fantastisk bedrift. Jag är så glad och stolt att kommit så här långt. Jag kan inte riktigt förklara det, säger ynglingen till Islington Gazette.

Smith Rowe fick en hel del speltid på försäsongen och är en mittfältare som spås en lysande framtid.
Och i torsdags fick han äntligen göra A-lagsdebut.
Med 20 minuter kvar i hemmamötet med Poltava ersatte han Alex Iwobi.
- "The boss" sade till mig före matchen: "om du kommer in, var redo. Tro på dig själv när du har bollen, gå framåt och var dig själv". Han tror alltid på mig och hjälper mig. Jag var lite nervös innan matchen, som jag alltid är. När jag kom in så var jag tvungen att nicka bort bollen i defensiven direkt. Det var galet. Sen trodde jag aldrig att jag skulle få höra fansen sjunga mitt namn. Helt otroligt!

Resan uppåt har gått fort för Smith Rowe. Normalt är han ordinarie i Fredrik Ljungbergs U23-lag.
- Jag spelade mot Bishop Auckland förra säsongen. Nu är jag i Europa League. Det är galet. Det var bara sex månaders sedan jag lirade FA Youth Cup. Nu har jag gjort min A-lagsdebut och spelat med spelare kan inte ens kunde drömma om, säger han.

Fredrik Ljungberg rankar Smith Rowe högt och var stolt över hans insats mot Vorskla Poltava.
- Jag tror att hans föräldrar och han själv var mer stolt än mig. Det var en stor dag för honom och han gjorde bra ifrån sig. Nu var det inte bara om honom att han skulle få sin dag, utan han spelade bra och det var det viktigaste. Jag gillar det jag ser och jag är säker på att han kommer att fortsätta. Om jag har en plan utan honom är bra nyheter för alla i klubben, säger Freddie till Evening Standard.