Medlemmar: 8795 st.

Cech fick äntligen hålla första nollan för säsongen

Femte raka segern - och Cech fick hålla nollan

sön 23 sep 2018 kl 19:10

Everton har länge haft svårt på Emirates Stadium - och i dag var det ingen skillnad. Lacazette och Aubameyang såg till att femte raka segern kom för Arsenal - och Cech fick äntligen hålla nollan.

Matchhändelser:
Första halvlek:
2) Friläge för Calvert-Lewin efter att Bellerin upphävt en offsidesituation, men Cech kommer ut bra och läser rundningsförsöket från Everton-anfallaren.
12) Dubbelläge för Arsenal efter ett inlägg från Bellerin. Monreal får bästa avslutet på mål men rakt på målvakten Pickford.
15) Gult kort för Torreira efter en hård tackling på Sigurdsson. Farligt nära ett rött kort.
21) Skott från Richarlison från bra läge som Cech får styra ut till hörna.
27) Gult kort på Digne efter en eftersläng på Aubameyang som var på väg att kontra.
30) Sokratis kapar Walcott på väg in i straffområdet och tilldelas en varning. Everton får frispark på straffområdeslinjen. Digne slår den mot första krysset men Cech är på plats och tippar bollen över.
32) Özil löper igenom försvaret och bara en Evertontå hindrar hans passning från att nå en fristående Ramsey.
38) Walcott springer igenom in i straffområdet men Cech kommer ännu en gång ut bra och gör en bra räddning.
39) Sokratis tvingas kliva av med en skada, såg ut som nån slags sträckning. Holding ersätter.
40) Fint anfall av Arsenal som slutar med att Lacazette får öppet läge framför mål. Men valet
att ta emot bollen istället för att skjuta direkt innebär att försvarare kommer mellan.
42) Ett inlägg från Aubameyang håller på att blåsa in i mål, går i ribban.
44) Richarlison tar sig in i straffområdet och lossar avslut, Cech gör en stabilräddning när han tippar bollen över ribban.
Andra halvlek:
49) Ramsey drar till på volley på Özils hörna, rakt på Pickford.
55) Handssituation i straffområdet när Aubameyang nickar på Everton-försvarare. Domaren väljer att inte blåsa straff. Reprisen visar att bollen tar tydligt på handen.
56) 1–0. Lacazette får bollen av Ramsey i kanten av straffområdet. Ett kliv in och en vacker knorr i bortre krysset.
59) 2–0. Özil kommer fri på kanten och Arsenal blir tre mot en. Özil passar Ramsey som klackar vidare till Aubameyang som säkert sätter dit bollen, dock i klar offsidesituation. Målet godkänns ändå.
68) Aubameyang kliver av och ger plats för Iwobi.
71) Keane kommer upp bra på en frispark från Sigurdsson men Cech är bra nere och styr undan till hörna.
72) Dubbelbyte för Everton. Walcott och Calvert-Lewin kliver av. Tosun och Bernard kommer in.
80) Arsenals sista byte då Welbeck ersätter Ramsey.
86) Digne skjuter i stolpen från liten vinkel när Everton ökar tempot sista minuterna för att få till reducering.

Tre tankar om matchen

Lucas Torreiras första start
Guendouzi har verkligen inte gjort bort sig när han startat bredvid Xhaka i inledningen av säsongen. Men varje gång Torreira kommit in har han känts aningen vassare i nästan alla delar av spelet och det  kändes som en tidsfråga innan han tog plats från start. Han visade också sin klass idag som defensiv balansspelare. En hård tackling i första halvlek hade, om domaren varit hårdare, gett ett rött kort. Det är dock det enda orosmomentet på hela matchen när det kommer till hans insats. Med Torreiras defensiva kvalitéer finns möjligheter för Xhaka att få mer utrymme att göra det han är bäst på offensivt.

Petr Cech i målet för att stanna?
En halvskakig inledning på säsongen från vår nummer 1 men idag var han felfri. Ett flertal viktiga räddningar i första halvlek räddade laget från underläge. I andra halvlek behövde han inte ingripa lika ofta men hans första halvlek kan ha gett Arsenal de tre poängen. Fortsätter Cech så här kommer Leno få nöja sig med att spela cuper den här säsongen. Att han är Emerys kapten betyder nog även att han gärna inte flyttar på honom.

Försvarsspelet äntligen på plats?
Cech fick rädda försvaret ett par gånger i första halvlek men nog såg det mer stabilt ut idag än under inledningen av säsongen. Detta trots att Sokratis, som varit bäste back hittills, fick utgå
med skada under den första halvleken. Oavsett om det var Torreira-effekten eller att Emerys försvarstänk börjat sitta bättre i laget så höll Arsenal nollan för första gången den här säsongen. Och med det anfallet kommer det inte vara många matcher som det här laget går av planen utan att ha gjort mål.

Spelarbetyg:

Petr Cech 7
Gör ett par riktigt fina räddningar, speciellt i första halvlek. Klart målvaktens bästa match för säsongen.

Hector Bellerin 5
Förutom ett par offensiva räder var det en ganska anonym insats av spanjoren.

Shkodran Mustafi 4
Ser inte ut som en ledare där bak. Riktigt skakigt stundtals.

Sokratis Papastathopoulos 4
Otroligt skakiga första tio, tillsammans med resten av backlinjen. Blev skadad efter drygt 40 minuter. Gjorde ingen supermatch.

Nacho Monreal 5
Samma som Bellerin

Lucas Torreira 6
Gör en bra match, vinner boll och är med och skapar första målet - bör starta vidare