Medlemmar: 5369 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ivan Gazidis blickar ut mot framtiden.

"Klubben är i goda händer"

mån 24 sep 2018 kl 10:05

Ett par timmar innan matchen mot Everton mötte Ivan Gazidis ett antal supporterrepresentanter och pratade om sin förestående flytt till Milan.

Under de dagar som har gått sedan det officiella beskedet att Ivan Gazidis ska lämna jobbet som VD för Arsenal har en hel del tid gått åt till att prata med anställda inom klubben, och på söndagen var det dags för det som heter Supporters Forum att få träffa honom och undertecknad, som sitter med där som Overseas Representative, var på plats. Gazidis hade den här gången också med sig Raul Sanllehi och Vinai Venkatesham, som är de två som ska ta över hans arbetsuppgifter.

Mötet inleddes med att Gazidis redogjorde för sina skäl för att flytta till Milan, och han upprepade som väntat i stort sett vad som har sagts i de uttalanden som har lagts upp på arsenal.com under den förra veckan, så inte så mycket nytt under solen där. Det betyder förstås inte att mötet var ointressant för den sakens skull, för även hans efterträdare var som nämts på plats och pratade en stund och Gazidis hyllade de båda stort:

- Ni kommer att tycka om de här två personerna väldigt mycket. De har en enorm kompetens och ett driv och jag känner redan nu hur hela organisationen runt klubben har fått ny energi. Båda två är prestigelösa och ödmjuka inför uppgiften och jag känner mig mycket trygg med att lämna över mitt arbete till dem.

Den tidigare i stort sett okände Vinai Venkatesham fyllde i:

- Jag och Raul har sett hur mycket tid Unai Emery spenderar på träningsanläggningen och jag lovar att även vi kommer att ge allt vi har, dag och natt, för att göra den här klubben framgångsrik. Vi kommer båda att ha kontor både på träningsanläggningen och här på Highbury House för att hela tiden kunna vara nära den dagliga verksamheten. Vi kommer också att fortsätta att ha en tät dialog med supportrar i forum som det här och andra sammanhang, för utan supportrar finns det ingen fotbollsklubb.

Fördelningen av jobbet kommer att vara att Venkatesham kommer att ansvara för det som sker utanför planen medan Sanllehi har ansvar för det rent fotbollsmässiga, och den sistnämnde påpekade även att han också har ansvar för damlaget och även om inte så många ord sades om det så var det mitt bestämda intryck att avsikten är att damlaget ska lyftas till nya höjder så det ska bli intressant att se vad som händer på den punkten.

En utförligare rapport med lite personliga reflektioner kommer i veckans podcast.