Medlemmar: 8779 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Utslängd enligt Bild. Insläppt enligt engelsk media. Det verkar dock inte som att Joachim Löw träffade Mesut Özil under sitt Londonbesök.

Vad hände när Löw kom till Colney?

tor 27 sep 2018 kl 13:44

Den tyske förbundskaptenen Joachim Löw var på Colney häromdagen. Men vad hände där? Rapporterna går isär.

Nyheten sipprade ut igår natt där det från tyskt håll (Bild) snackades om att den tyske förbundskaptenen Joachim Löw hade rest till London och Arsenals träningsanläggning Colney för att ha möten.
Det snackades där om att Arsenals tränare Unai Emery ska ha nekat Löw och assisterande tränare Oliver Bierhoff att träffa Mesut Özil och att de inte ska ha fått komma in på träningsanläggningen.
Bild menade att Löws syfte med resan till London var att försöka få till ett möte med Özil - som efter VM, bilder med Erdogan och rasistanklagelser mot DFB tackat nej till ytterligare landslagsspel.

Engelsk media har dock varit ganska sval i rapporteringen om detta och under eftermiddagen igår kom istället helt andra rapporter om vad som hände på Colney och varför Löw var där.
Flera brittiska tidningar, bland annat Mirror, rapporterade istället om att syftet med besöket på Colney inte alls var för att träffa Özil.
Han och Bierhoff ska ha varit där för att träffa Per Mertesacker, vilket var inbokat sedan länge.

Efter gårdagens 3-1-seger i Ligacupen mot Brentford snackade Unai Emery om "händelsen" och sade då att han inte alls hindrat Löw och Bierhoff från att träffa Özil.
- Det är inte sant att jag inte lät Mesut träffa Löw, Jag hade inga problem i vår situation på träningsanläggningen. Det är inte sant.

Football.London rapporterar istället att Löw träffade Shkodran Mustafi och Bernd Leno och att han hade ett kortare möte med Unai Emery. Man skriver också att Özil inte ska ha varit på träningsanläggningen under den tid som Löw och Bierhoff var där.