Medlemmar: 5990 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ingen Mkhitaryan mot Qarabag?

Arsenal "rädda" för pressen på Mkhitaryan

ons 3 okt 2018 kl 15:29

Enligt uppgift har Mkhitaryan inte rest med laget till Baku och Qarabags tränare Gurban Gurbanov menar på att Arsenal lämnar honom hemma då de är rädda att han inte kan hantera pressen i Azerbajdzjan.

Under en presskonferens inför matchen mot Arsenal har Qarabags tränare Gurban Gurbanov, som även är tränare för det Azerbajdzjanska landslaget, sagt att Arsenal beslut att lämna Mkhitaryan i London är ett tecken på att man är "rädd" att spelaren inte kan hantera pressen, rapporterar The Guardian.

Sedan långt tillbaka finns spänningar mellan Azerbajdzjan och Mkhitaryans hemland Armenien på grund av en territoriell dispyt som är känt som Nagorno-Karabach-konflikten. När Mkhitaryans tidigare lag Dortmund åkte till Azerbajdzjan för att möta Gabala 2015 så var han inte med i truppen, trots att UEFA lovat att han skulle få ett visa ifall han valde att åka med laget. Nu sägs det att Mkhitaryan än en gång stannar hemma när resten av laget reser.

- Jag vill inte att politik ska påverka fotbollen, sa Gurbanov inför torsdagens match. Men vi kan inte göra någonting åt det. Det är Arsenal som försöker skydda spelaren men det påverkar inte oss ifall han spelar eller inte.

- Om Henrikh Mkhitaryan kommer till Azerbajdzjan är det inte första gången, flera andra idrottsmän från Armenien har kommit hit tidigare, men det är Arsenals val att inte ta med honom. Arsenal är kanske rädda att Mkhitaryian kommer känna av pressen inför 60 000 Azerbajdzjanska fans och därför tar de inte med honom.

Matchen mot Qarabag spelas i morgon (torsdag) och visas på Eurosport Player med avspark 18.55.