Medlemmar: 5535 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Presskonferens inför Qarabag-Arsenal i Europa League.

Senaste nytt inför matchen mot Qarabag

ons 3 okt 2018 kl 17:11

Unai Emery har tagit med sig ett starkt lag till Baku för Europa League-matchen mot Qarabag trots att Miki, Auba och Ramsey alla stannat kvar i London. På presskonferensen pratade Emery om Qarabag, Mkhitaryan och senaste nytt inom laget.

Arsenal har anlänt till Baku för Europa League-matchen mot Qarabag på torsdag kväll och under onsdagseftermiddagen träffade Unai Emery presskåren.

Där bekräftade han att Henrikh Mkhitaryan inte har följt med till Baku, vilket var väntat, men gav inga ytterligare kommentarer kring varför mittfältaren stannat hemma. Han ville inte heller uttala sig om huruvida Miki skulle följa med ifall Arsenal tar sig hela vägen till finalen i Europa League till våren, som alltså spelas i Baku.
- Vi tar en match i taget och finalen är fortfarande långt borta, sa han. Vi fokuserar bara på matchen i morgon. Jag är här för att njuta av den matchen.
- Vi har stor respekt för Qarabag och de började mycket bra mot Sporting. De förlorade med 2-0 men det var en bra prestation. De har bra spelare, bra fokus i gruppen och en bra taktisk förståelse. Jag kommer ihåg att Atletico Madrid inte kunde vinna sina två matcher mot dem förra säsongen. De matcherna är två bra exempel på varför vi har sådan respekt för dem.

Förutom de spelare som tidigare rapporterats vara skadade (Cech, Koscielny, Maitland-Niles och Mavrapanos) så saknas även Aubameyang och Ramsey. Enligt uppgift har Aubameyang varit sjuk under veckan så han är inte med i truppen, och Ramsey bad Emery om att få vara kvar i London då han och hans fru förväntas få tvillingar när som helst.

Men trots de spelare vi saknar har Emery tagit med sig ett starkt lag till Baku där Özil, Sokratis, Mustafi, Bellerin, Monreal, Torreira, Xhaka, Lacazette, Guendouzi, Elneny, Iwobi, Kolasinac och Nketiah har alla följt med, ett tecken på att man tar Europa League på allvar: 
- Det här är en viktig tävling för oss. Vi ger alla matcher vårt fulla fokus och förbereder oss så bra vi kan.

Han ville inte heller ge ett tydligt svar på vem som står i mål i morgon när Cech är skadad, men det lutar ändå åt att vi får se Leno i mål även i Europa League medan Martinez verkar få vänta på sin chans.
- Det bästa är att bara tänka på matchen i morgon. Vi vill sluta etta i gruppen och vinna i morgon med de bästa spelarna på planen. Vi är mycket nöjda med Leno och jag vill visa förtroende för honom genom att låta honom fortsätta spela. Jag är säker på att Martinez också skulle göra ett bra jobb men jag kommer meddela startelvan till spelarna i morgon så idag har alla möjligheten att starta.

Matchen spelas torsdag med avspark 18.55 och visas på Eurosport Player.