Medlemmar: 8531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Guendouzi firar sitt första mål för Arsenal

Arsenal vann borta - och fortsätter toppa gruppen

tor 4 okt 2018 kl 21:23

Qarabag blev, resultatmässigt, ingen match. 0-3 till Arsenal och tre nya målskyttar. Arsenal lämnar Baku med tre nya poäng.

Matchhändelser

Första halvlek
3) Kolasinac kämpar sig, hårt uppvaktad, runt på vänsterkanten och får in bollen framför mål. Där är Welbeck ett ögonblick sen och hemmakeepern Vagner får bort bollen. Returen skjuter Elneny via en hemmaförsvarare till hörna.
4) 0-1! Elneny slår den efterföljande hörnan som lagkapten Monreal når högst på. Sokratis Papastathopoulops träffas av bollen framför mållinjen och styr den in i mål. Också ett sätt att göra sitt första mål i Arsenaltröjan.
9) Ozobic faller i en duell med Sokratis och hemmapubliken ropar på straff. Ingen åtgärd från domaren förutom att blåsa för hörna. Vilket var korrekt.
17) Smith-Rowe startar ett attack som via Iwobi och Kolasinac hamnar vid den bortre stolpen där den unge engelsmannen efter en fin löpning sträcker ut för att peta in bollen i öppet mål. Bolluslingen går dock en decimeter på fel sida av stolpen.
27) Madatov tunnlar Kolsinac och fintar bort Monreal innan han skjuter ett snabbt skott som Leno är smidigt nere och räddar vid sin vänstra stolpe.
34) Medvedev drar i Iwobis tröja så att en strut på en meter bildas. Iwobi svarar med att knuffa till sin motspelare. Medvedev varnad. Iwobi tillsagd.
38) Kolasinac kommer runt på kanten igen och hittar Smith-Rowe med ett inlägg. Tyvärr är inte 18-åringen Zidane ännu så han fick inte till sin volley.
39) Efter att Arsenal inte fått undan bollen ur straffområdet studsar den till Ozobic som skjuter ett hårt skott längs med marken. Leno reagerar snabbt och räddar innan Sokratis får undan returen.
42) Holding får gult kort sedan han fått bollen på, eller tagit den, med handen vid mittlinjen.
44) Medvedev tar kamp med Kolasinac ner bollen till höger om Arsenalmålet och får ett hyfsat läge. Avslutet går dock utanför.

Andra halvlek:
45) Byte Arsenal, Monreal ut och Torreira in.
48) Garayev testar skott från distans, strax ovanför Lenos ribba.
49) Qarabag pressar högt och vinner boll, en djupledslöpande Madatov får bollen fri med Leno och lägger den in i mål - som tur var är offside vinkat.
52) Madatov på språng igen. En fin långboll över backlinjen, men skottet är utanför.
53) MÅL! Emile Smith Rowe gör sitt första mål för klubben. Welbeck vinner en utspark, Iwobi tar ner och släpper ut till ynglingen som löper förbi och avslutar fint. 0-2 Arsenal.
59) Zoubir tog sig ner längs sin vänsterkant och fintade bort Lichtsteiner rejält, som tur var stoppad av Rob Holding efter det.
60) Qarabag fortsätter att hota, denna gång med en fin boll in från kanten. Guendouzi kastar sig fram och rensar undan till en hörna.
61) Byte Qarabag. Madatov ut Delarge in.
61) Efterföljande hörna blir farlig, bollen hittar fram till Emeghara får inte helt ordning på skottet och Leno är snabbt ute för att avvärja.
62) Mycket Qarabag nu, Medvedev rusar ner längs kanten. Holding stoppar i inläggsögonblicket.
65) Byte Arsenal, Smith Rowe har gjort sitt och ersätts av Özil.
67) Byte Qarabag, Abdullayev ersätter Ozobic
70) Byte Arsenal, Lacazette kommer in och ersätter Iwobi, som återigen står för en assist.
77) Qarabag nära att komma igenom igen, men Emeghara missar mottagningen totalt.
79) MÅL! Ännu en premiärmålskytt för Arsenal, Özil till Lacazette som slår bollen in i mitten till Guendouzi som lägger in bollen fint i målvaktens högra hörn, 0-3.
83) Byte Qarabag: Slavchev hoppar in istället för Garayev.
85) Zoubir går på skott utanför straffområdet, Leno är bra med och gör en fin räddning.
87) Ojojoj, Lacazette vinner boll, driver ner och släpper tillbaka till en helt fri Welbeck som totalt missar och skjuter över. Borde varit 0-4.
89) Guendouzi till Özil som slår in bollen fint i boxen till Lacazette, men skottet stannar på försvararen. Kunde stått 0-5 nu.
90+2) Guendouzi testar skott från distans, men lyckas inte träffa mål.

Tre tankar om matchen

Tre premiärmålskyttar i samma match
Sokratis, Smith Rowe och Guendouzi - det kan inte ha hänt många gånger i Arsenals historia att tre olika spelare har gjort sina första mål i en och samma match. Det är väl ett tämligen stort grävarjobb att gå tillbaka till 1886 och arbeta sig framåt. Men det känns som att detta inte alls hänt ofta. Framförallt kul att se de två unga, Smith Rowe och Guendouzi inleda sina målkarriärer - och det är nog inte de sista målen vi ser av de två.

Fortsatt defensiva problem
Visserligen andra nollan, men den här matchen kändes inte som en tydlig 3-0 seger. I andra halvlek hade hemmalaget flertalet lägen där de hotade rejält. Leno tvingades till en del fina ingripanden, men Emery har fortfarande mycket att förbättra. Nu har vi åtta vinster i rad, men även åtta matcher där kanske inte motståndet varit det absolut bästa. Ska vi ha en chans mot de större lagen behövs rejäl förbättring.

Kommentatorn...
Jag tror inte det är så många fotbollsfans som zappar runt på sin TV eller sin dator och fastnar för just Qarabag v Arsenal en torsdagkväll. Jag skulle nog gissa på att, av de som kollar är 95% inbitna Arsenalfans. Ändå ska kommentatorn envisas med att berätta att Emery har tagit över efter Wenger - vi vet redan det! Och att finalen spelas i Baku, ja - det gjordes tämligen klart under matchen också... Jag förstår att Qarabag v Arsenal inte är en våt dröm för en kommentator, men lite mer fantasi eller efterforskning kunde ni väl gjort på Eurosport?

Spelarbetyg

19. Bernd Leno 8
Fyra riktigt bra räddningar och stor trygghet generellt. En insats som verkligen stärkte hans position i laget.

18. Nacho Monreal 6
Stabil i trebackslinjen som inledde matchen. Visade sin farlighet offensivt när han nickade fram bollen till Sokratis mål. Utbytt i halvtid.

5. Sokratis Papastathopoulos 7
Har alltmer vuxit ut till något av en försvarsklippa. Blandar tuffhet med placeringssäkerhet och idag fick ingen passera.

16. Rob Holding 6
Inte lika framträdande som mot Watford, men gjorde sitt jobb och det räckte gott och väl ikväll.

31. Sead Kolasinac 5
Var bra med framåt i första halvlek. Kändes dock inte helt klockren bakåt. Ringrostig efter ett par månader på skadelistan.

29. Matteo Guendouzi 6
Kämpade sin vana trogen över hela planen och även om det inte alltid var snyggt så var det i alla fall effektivt. Målskytt efter ett kyligt och välplacerat avslut.

4. Mohamed Elneny 5
Man vet vad man får av Elneny. Han tar mycket ansvar bakåt och är inte särskilt farlig framåt. En normal insats med andra ord.

12. Stephan Lichtsteiner 4
Kom inte till sin rätt som wingback och hade det kämpigt offensivt. Ingen insats man kommer minnas.

17. Alex Iwobi 7
En av hans starkaste matcher på länge. Hemmaspelarna hade svårt att rå på hans fysiska och tekniska spel. Fick kröna insatsen med en assist.

23. Danny Welbeck 4
Sprang mycket och skapade ytor åt lagkamraterna, men överlag gjorde han för lite framåt. Tog i mer än vad Loreen gjorde när hon vann Eurovision Song Contest därborta i Baku 2012 när han försökte avsluta i slutet av matchen. Det gick bättre för Loreen.

55. Emile Smith-Rowe 8
Det är en sak att glänsa i försäsongsmatcher, men att spela så här pass bra i en Europamatch är anmärkningsvärt. Fick sätta första målet i A-laget och hade bud på mer. Lovande känns som ett understatement.

Inhoppare:

11. Lucas Torreira 4
Ett anonymt inhopp. Kändes inte lika självklar på planen som han har gjort den senaste tiden.

10. Mesut Özil 5
Kom in och hanterade matchen som ett träningspass. Ändå bättre än många andra spelare på planen.

9. Alexandre Lacazette 4
Gjorde ett mycket ofokuserat intryck. Sällan sett så mycket slarv från en spelare på tjugo minuter.