Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Unai Emery är nöjd med mycket just nu - efter åtta raka segrar.

"Smith Rowes mentalitet är hans främsta tillgång"

fre 5 okt 2018 kl 10:24

Unai Emery lyfter fram spelarna inställning efter 0-3-segern i Baku mot Qarabag. Han hyllar även Emile Smith Rowe som gjorde sitt första Arsenalmål i matchen.

- Ingen match är lätt för oss. Främst för att vi spelade borta och vi mötte ett bra lag som Qarabag. De har bra, ambitiösa spelare som var taggade för att spela mot oss. Deras rörlighet och deras kvalitet, särskilt i första halvlek, gjorde det svårt för oss. Vi fick kämpa under matchen. Men jag vill att vi ska kämpa, matcherna ska inte vara enkla. Då har vi tillfällen att visa vår kvalitet och organisation. Jag tycker att laget jobbade bra under 90 minuter ikväll, säger Arsenaltränaren.

Emile Smith Rowe gjorde sin för Europa League-match från start och stod för en starkt insats som toppades med ett mål. Emery är särskilt nöjd med hans mentalitet.
- Att han får chansen beror på hans fysiska status såväl som på hans mentalitet och hans högerfot. Hur han jobbar tillsammans med andra spelare. Om jag bara ska peka på en egenskap är det hans mentalitet. Han är ödmjuk och lyssnar varje dag på träningarna, på videoanalyserna och innan matcherna för att fortsätta utvecklas och ta nästa steg, som han gjorde idag. I de senaste matcherna han har spelat, som mot Brentford, har han haft tre lägen i motståndarnas straffområde utan att göra mål och idag hade han två och gjorde mål på ett. Det är ett steg till för honom. Jag vill inte prata för mycket om honom för jag tror att det bästa för honom är att fortsätta vara ödmjuk i alla matcher för att behålla fötterna på jorden.

Varken Aubameyang eller Ramsey fanns med i truppen, men dessa kan vara aktuella mot Fulham på söndag. Detsamma gäller Monreal som byttes ut i halvtid.
- Jag bytte ut Monreal för att vi ville spela med fyra spelare i backlinjen i andra halvlek och för att behövde en mittfältare till på planen. Aubameyang och Aaron är kvar i London och vi kommer undersöka i morgon (läs idag) och på lördag om de kan spela på söndag.