Medlemmar: 8554 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nelson siktar på att komma tillbaka till Arsenal bättre och starkare efter sin tid i Hoffenheim.

"Drömmen är att spela för Arsenal"

tor 11 okt 2018 kl 18:47

Utlånad till Hoffenheim - men Reiss Nelsons mål är glasklart. - Drömmen är fortfarande att spela för Arsenal, säger han.

I augusti lämnade Reiss Nelson London och Arsenal för att spela sin fotboll i Tyskland. 18-åringen kritade på ett ettårigt låneavtal med Hoffenheim.
Nu säger Nelsen att en stor anledning till det var Bundesligalagets tränare Julian Nagelsmann.
- Ett lån var inte mitt förstaval, men när jag hörde om Bundesliga och Hoffenheim och att det var en möjlighet för mig att få jobba med tränaren där så var det något jag ville göra. Julian är en mycket bra tränare som tror på unga spelare, så det är ett bra ställe för mig att vara och spela på. Han är väldigt ung, bara 31, och jag tror att det är viktigt att gå till en klubb och en tränare som tror på en. Han var huvudanledningen och han vill spela oss (unga spelare), säger Nelson till FA:s hemsida.

Samtidigt medger Nelson att det var ett tufft beslut att lämna Gunners.
- Det var svårt att lämna min barndomsklubb Arsenal. Det är fortfarande min dröm att spela för Arsenal. Jag vet att jag måste pausa det och åka utomlands och spela för at få erfarenhet. Jag försöker göra mina grejer här, bli starkare för att komma tillbaka och spela för Arsenals A-lag. Jag behövde ta den här möjligheten att spela här.

Nelson har gjort fyra matcher så här långt för Hoffenheim. Tre i Bundesliga och en i Champions League. Två mål har det blivit.
Just nu är han med det engelska U21-landslaget som ska spela mot Andorra på Proact Stadium i Chesterfield ikväll.