Medlemmar: 5539 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wilshere tycker Arsenal ska behålla Ramsey.

Wilshere: "Gör Ramsey till kapten"

tor 18 okt 2018 kl 12:02

Det mesta tyder på att Aaron Ramsey kommer lämna Arsenal. Jack Wilshere tycker klubben tar fel beslut. Mittfältaren vill att walesaren erbjuds ett nytt kontrakt och görs till kapten.

Aaron Ramseys kontrakt med Arsenal går ut efter säsongen. Han och klubben var typ överens om ett nytt, men då sipprade nyheten ut att Gunners dragit tillbaka kontraktsförslaget.
Walesaren bekräftade detta under landslagsuppehållet:
- Vi trodde att vi var i en position där vi var överens om en deal, men så är inte längre fallet. Det är ett beslut Arsenal fattat och sådant händer i fotboll.

Sen har det snackats om att allt detta beror på att Ramsey och hans agent vill sondera terrängen. Att de medvetet inte återkommit till klubben efter förslaget för att man ska pejla av intresset på marknaden.
En del tror också att mittfältaren kan bli kvar i Arsenal trots allt.
Även fast det verkar låst i nuläget.

En som vill att Ramsey stannar i Arsenal är Jack Wilshere. I en intervju med Islington Gazette säger han:
- Han har växt upp för att bli en bra spelare med Arsenal. Det skulle funka med en sådan som han. Vi vet vad han kan göra för klubben. För mig är han en framtida Arsenalkapten. Jag vet att han älskar klubben. Det är svårt för mig att kommentera för jag är inte där, men han är en väldigt bra spelare för klubben och om jag fick bestämma så skulle jag behålla honom. Han är en fantastisk kille att ha i laget. Han har varit i klubben så länge så han kan den utan och innan. Också om du ser till vad han har gjort för klubben. Vi kom in i A-laget samma år. Han kom från Cardiff och jag från ungdomslaget. Det klickade automatiskt för vi var båda unga och nya i det sammanhanget.

Ramseys kontrakt går ut i sommar. Återstår att se vad som händer framöver, om han blir såld i januari, lämnar efter säsongen eller skriver nytt kontrakt.