Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Klubbens nya ledare gör sin första intervju.

"Vi ska fortsätta vara självförsörjande"

lör 20 okt 2018 kl 14:00

Arsenal ersatte VD:n Ivan Gazidis med två nya ledare. Nu har Raul Sanllehi och Vinai Venkatesham gett sin första intervju, till BBC:s David Ornstein.

När Ivan Gazidis lämnade Arsenal för AC Milan plockade klubbens ägare Stan Kroenke in två ersättare. Raul Sanllehi som sportligt ansvarig och Vinai Venkatesham som ansvarig för övriga verksamheten.
En månad in på sina nya jobb ger de nu sin första intervju.
Här är vad de snackade om med David Ornstein.

Raul Sanllehi om den nya strukturen:
"Detta är en modern organisation. Det här är bara en organisation. Vi är två ledare. Vi har två olika områden som är mycket kompatibla och inte separata. Han kommer att delta i det mesta av mitt beslutsfattande, på samma sätt som jag kommer att vara med honom. Vi har båda kontor här på Colney och på Highbury House, vi är grannar hela tiden. Vi ska jobba tillsammans. Vi har våra kompetensområden. För att uttrycka det på ett enkelt sätt är han ute på fältet, jag är inne på fältet. Vi kan jobba väldigt bra och har redan gjort det förut. Vi har känt varandra i sju år, samarbetat i revisionsrätten, många projekt. Jag har den högsta respekten för den här mannen och ser verkligen fram emot att jobba ännu närmare nu".´

Sanllehi om vem som har sista ordet:
"Vi får se när vi kommer dit. Jag förutser inte många konfliktområden. Vi ser hur klubben behöver skötas på ett väldigt mycket liknande sätt - vi har pratat om all den strategi vi vill införliva till klubben och den riktning vi vill ta. Vi är mycket anpassade.Jag tror verkligen på dialog. Självklart kommer vi inte alltid att vara överens, men jag är säker på den sunda debatten vi kommer att ha, vi kommer alltid att nå den bästa lösningen för Arsenal. Det är de sista kriterierna - vad är det bästa för klubben".

Vinai Venkatesham om att Ivan Gazidis lämnade:
"När en VD lämnar en organisation är det nästan alltid en överraskning, om inte den organisationen rasat och vi har vår helt klart inte gjort. Det var viss förvåning, men jag tror att Rauls dubbla handlingar kommer att ge stabilitet till organisationen. Jag ser inte detta som en tid för revolution, där saker ska vändas helt upp och ner. Det kommer att bli en förändring, saker kommer att utvecklas, vi kommer naturligtvis att se bättre och driva klubben framåt, men tror inte att du kommer att se dramatisk förändring framåt".

Sanllehi om Gazidis:
"Han är anledningen till att jag är här. Han övertygade mig om projektet, han satte rätt spår, nu är det vår tur att fortsätta det. Detta är evolution, inte revolution. Vi tror att vi är i rätt riktning så det kommer att fortsätta".

Venkatesham om Kroenkes planer:
"Jag har känt Stan och Josh länge och mycket bra i fem eller sex år. För några veckor sedan var Raul och jag i Los Angeles, det är sista gången vi såg Stan och Josh ansikte mot ansikte. Vi pratar i telefon med dem hela tiden. Som är väldigt mycket, mycket tydliga med att de är 100% engagerade i denna klubb, vill få klubben tillbaka i Champions League, tillbaka konkurrera om Premier League och tävla om att vinna Champions League. De är 100% engagerade bakom den visionen. Två individer som är mycket passionerade för sporten, mycket energiska och hoppfulla om de framtida möjligheter vi har. Supportrarna är allt runt vad en fotbollsklubb är, de är livsblodet för denna klubb. Jag tror inte att fans ska vara oroade över någon brist på engagemang med att klubben går framåt. En av de viktigaste sakerna vi har talat om under de senaste veckorna är hur vi kan fortsätta att öka vårt engagemang med fansen, se till att bygga mer konstruktiva relationer med våra fangrupper också. Det här är inte bara ord, det här är saker som är väldigt viktiga för oss".

Sanllehi om Kroenke: "Supportrarna är klubbens själ. De försäkrande meddelanden som de gav oss är att vi kommer att ha ett totalt engagemang från deras sida. Att ha ägarna engagerade i projektet kommer att ge oss stabilitet för att utveckla det sätt vi vill ha. Stabilitet är väldigt värdefull i en fotbollsklubb idag och med denna situation just nu kommer vi att få det".

Venkatesham om att Arsenal förväntas gå med förlust:
"Jag ska inte spekulera hur våra finansiella resultat kan se ut den 31 maj 2019, vilket jag tycker är vad folk pratar om. Vad jag säger är att vi har en självförsörjande affärsmodell i den här fotbollsklubben. Det innebär att alla investeringar vi gör på planen finansieras av de intäkter vi genererar vid sidan av planen. Och vi är verkligen övertygade om att vi kan lyckas med den här modellen. Ambitionen vi har för denna klubb är helt möjligt att uppnås i affärsmodellen som vi har".

Sanllehi om transferfönstret i januari:
"Jag tror inte på vinterfönstret, det brukar användas i nödfall när saker inte går som du planerade i sommarfönstret. Det betyder inte att vi inte kommer att använda det, jag vet inte ännu, det är tidigt i processen. Om sakerna går som planerat bör vinterfönstret inte vara lika relevant som sommarfönstret. Först måste vi veta vad behoven kan vara, vilka möjligheter finns på marknaden. Vi tittar inte aktivt på det. Självklart tittar vi alltid på marknaden, vi har ett helt team av proffs som kontinuerligt analyserar vad som finns på marknaden, vilka möjligheter som kan finnas där, även vår huvudtränare analyserar vad han behöver ha. Vi har inte nått den punkt där vi har bestämt om vi ska värva eller inte i januarifönstret. Men det kommer alltid att vara ett beslut enligt de behov vi kan ha".

Venkatesham om Kroenke kommer investera sin egna pengar:
"Vi har en riktigt klar ambition och det är att vinna de största pokalerna i sporten, Premier League och Champions League. Vi vill göra det på vår väg, med respekt för våra värderingar och historia och traditioner i den här stora fotbollsklubben som byggts över 130 år. Vi tror att vi kan göra det med affärsmodellen som vi har".

Sanllehi om skillnaden mellan förra säsongen och den här säsongen:
"Det finns inget specifikt svar. Det är steg för steg, låt oss njuta av resan. Vi har en mycket bra rad av segrar. Det kommer vara upp och ner under säsongen. Allt vi bryr oss om är att vi går i rätt riktning och i det är vi övertygade om att vi gör".

Sanllehi om att Arsenal är titelutmanare eller om arbetet är igång:
"Båda, förmodligen. Det är ett utvecklande projekt. Vi ska försöka göra ett försök när vi arbetar framåt. Vi ska försöka vara så effektiva som möjligt under denna långa resa, för att hitta de mest effektiva spelarköpen, att utforma laget på bästa möjliga sätt och göra det på ett samstämmigt sätt - med alla människor och professionella vi har satt in genom att dela samma fotbollsfilosofi. Från huvudtränare till alla andra i organisationen".

Venkatesham om Arsenal är titelutmanare:
"Ingen har en kristallkula så vi kan se hur säsongen kommer att gå. Det kommer att vara upp och ner, vi ber bara våra fans att njuta av säsongen".

Sanllehi om titlar och Champions League-kvalifikation:
"Vi har våra egna mål och förväntningar. Vi kommer att vara lika ambitiösa som ingen annan, vi kommer inte att lägga extra press på oss själva, Vi vet vad vi vill uppnå och vet att det är något som fansen gillar direkt om vi uppnår det vi vill ha".

Sanllehi om Ramsey:
"Jag är inte här idag för att prata om enskilda spelare, jag skulle vilja prata mer om den filosofi vi har. Varje beslut som vi fattar diskuteras mycket noggrant, debatteras bland flera professionella personer som delar ett gemensamt mål, vilket är det som är bäst för klubben? Alla beslut som vi fattar på detta sätt kommer därför alltid att baseras på huruvida det är bra eller dåligt för Arsenal, om det är ett ansvarsfullt beslut eller om det kan vara skadligt för Arsenal, så är det i grunden våra huvudkriterier i varje steg i beslutsfattande.

Venkatesham om "we’ve got our Arsenal back"-ramsan:
Vi har en bra rad med matcher, men vi får inte ryckas med. Steg för steg kommer det att bli en uppgång, låt oss njuta av det tillsammans. Vi vet var vi vill och vi vet att det är mycket jobb att komma dit. Vi är ingen färdig produkt än men ändå riktigt fokuserade på vad vi behöver göra för att få denna klubb tillbaka till var vi vill att den ska vara.

Venkatesham om att fansen är med igen:
"Det finns en annan atmosfär i klubben just nu. När vi pratar om fansen finns det alltid upp och ner och därför älskar vi den här sporten så mycket för att vi inte vet vad som händer i helgen, speciellt i Premier League där allt kan hända. Det var jättebra att se den där kopplingen med fansen mot Fulham, det gör oss stolta när vi ser det och vi vill hålla kontakten med fansen framåt. Den här klubben är inget utan sina fans och har den nära anslutningen, med att våra fans känner sig energiska och glada över vad som händer på klubben är tydligt vad vi vill leverera".