Medlemmar: 4225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka är nöjd med samarbetet med Torreira so far.

”Torreira låter mig spela mitt spel”

tor 25 okt 2018 kl 15:07

Granit Xhaka gjorde Emery sällskap under gårdagens presskonferens i Lissabon inför Europa Leauge-mötet med Sporting. Där fick han bland annat svara på frågan vilken inverkan han tycker sommarens nyförvärv Lucas Torreira har haft på laget än så länge.

Man kan väl med säkerhet säga att vi alla har märkt det redan. Lucas Torreira gör Xhaka till en bättre spelare. Medan han sköter de mer fysiska och defensiva aspekterna på det centrala mittfältet så kan Xhaka avlastas och istället fokusera mer på sina spetskvaliteter. Det är en spelartyp vi i allmänhet har
saknat bra länge och som Xhaka i synnerhet saknat de senaste säsongerna. De har vuxit fram till en spännande duo som numer verkar vara Emerys förstaval centralt och som absolut kan ta på sig en del av den form vi har byggt upp. Xhaka har själv också uppmärksammat detta och svarar följande om sin
mittfältskollega:
- Man kan se att han är viktig för oss, han är stark defensivt och i duellerna, säger schweizaren och fortsätter.

- Han kan lätt spela från sida till sida och gå framåt, han gör oss mer balanserade. Han låter mig spela mitt spel och gå framåt med bollen lite mer. Jag är nöjd med honom och de andra som spelar på vårt mittfält.
Det återstår att se om det blir dessa två som återigen huserar på mittfältet ikväll eller om Emery väljer att rotera.