Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Welbeck firar Arsenals enda mål för kvällen

Arsenal vann i Portugal

tor 25 okt 2018 kl 21:23

Tuff bortamatch - men en ny seger. Arsenal drygade ut serieledningen i Europa League-gruppen. Welbeck såg till att Unai Emery kunde åka hem till London med sin elfte raka seger.

Matchändelser:

Första halvlek:
7) Sportings Marcos Acuna bryter igenom från sin vänsterkant och kommer långt in i straffområdet, hans försök till inspel fastnade på Holding som kunde rensa. Tamt försvarsspel.
16) Fernandes testar  på lyckan från långt håll, men bollen högt över Lenos ribba. Det händer inte värst mycket i matchens upptakt.
23) Elneny nergjord precis utanför hörnet på straffområdet, väldigt nära straff - men frispark fick räcka denna gång.
24) Mkhitaryan tar hand om frisparken och drar den på mål. Keepern i Sporting klarar enkelt.
26) Sportings Marcos Acuna är farlig igen när han sätter fart ner längs sin vänsterkant, inlägget är bra - men Holding når högst.
27) Guendouzi hittar en fristående Mkhitaryan fint med en crossboll. Armeniens inlägg når nästan fram, men rensas av Sporting-försvaret.
31) Sporting biter sig fast och får två hörnor på rad. Dock utan resultat.
31) Holding med en mardrömspass som Nani fångar upp. Portugisen tar ett par steg in i banan och klipper till, strax ovanför. Klantingt av Holding.
38) Nani faller i en duell med Lichtsteiner i straffområdet, ingen sympati från domaren. Portugisen fick istället en tillsägning för vad som såg ut att vara gnäll.
39) Varning! Sportings Acuna halkar och håller upp dobbarna mot Lichtsteiner, djupt ner på offensiv planhalva. Gult kort för högerbacken. Efterföljande frispark - händelselös.
45+1) Efter långt bollhållande fick Aubameyang testa skott från strax utanför straffområdet. Skottet fångas enkelt av Ribeiro. 

Andra halvlek:
46) Varning! Rob Holding hoppar lite för högt med sina armbågar och får gult kort.
47) Farligt läge från frisparken när Montero får huvudet på ett inlägg. Men bollen strax utanför. matchens farligaste läge.
48) Aubameyang kommer till avslut efter fint framspel av Mkhitaryan och Guendouzi. Gabonesen får dock ingen vidare fart i skottet.
50) Ramsey med en underbar framspelning som friställer Aubameyang. Anfallaren kommer lite ur vinkel och keepern räddar - han borde gjort bättre där.
51) Varning! Guendouzi slarvar på mittfältet och tappar boll, Mkhitaryan försöker vinna tillbaka men är för sen in situationen. Gult kort för Miki
52) Sporting farligare och farligare. En längre boll över straffområdet - men Leno hinner först på bollen. Bra agerande av tysken i målet.
53) Guendouzi revanscherar sig rejät när han slår en tunnel på Sportingförsvaret och serverar en helt fri Welbeck bara meter framför målet. Men engelsmannen lyckas inte få ordning på fötterna.
57) Byte! Elneny ut och Torreira in.
63) Lång boll från Sporting som fångas upp i boxen. Guendouzi täcker ut skottet till hörna.
65) Kontring av Arsenal genom Aubameyang och Welbeck. Konstig situation i straffområdet, men inget avslut.
67) Lichtsteiner slår ett fantastiskt inlägg till Welbeck som nickar in bollen snyggt i målvaktens högra hörn. Domaren hittar dock en frispark till Sporting. Men såg mer ut som att försvaren halkade.
70) Varning! Coates får gult kort när han kommer in sent och slår undan Aubameyangs ben.
71) Byte! Gudelj går av planen och ersätts av Jovane
72) Torreira tar hand om frisparken efter kapningen av Auba. Armenien tvingar keepern till en fin räddning. Returen lbockeras till hörna.
73) Sportings keeper ser ut att sträcka sig och får läkarassistans. 
77) MÅL! Welbeck får tag på bollen efter ett misstag i Sportings backlinje. Engelsmannen driver in i straffområdet och lägger in den i nät. 
81) Byte. Lacazette ersätter målskytten Welbeck.
85) Jovane kommer till skott efter lite halvtaskigt ingripande av Sokratis. Skottet utanför.
86) Byte! Aubameyang får lämna planen mållös denna kväll, han ersätts av Iwobi.
90+1) Lichtsteiner vinner i luften men får två spelare över sig och blir liggande med ont i armen.
90+2) Varning! Jovane fick ett gult kort för en tackling på Ramsey, men samtidigt är det slagsmål i straffområdet.
90+3) Reprisen visar att Coates skallar Lichtsteiner, men det missar tydligen alla sex domare. Helt otroligt.
90+5) Varning! Battaglia blir varnad i matchens sista minut.

Tre tankar om matchen:

Nu avgör vi gruppen medlemsresan
Snart är det medlemsresa - och med tanke på formen på laget kan det bli en bra fest. Men förutom att vi vinner allt nu så har vi även chansen att avgöra gruppen i returmatchen mot Sporting. Just den matchen ingår ju i årets medlemsresa, så det finns potential till bra tryck inne på Emirates då. Årets grupp i Europa League bjöd inte heller denna gång på något vidare toppmotstånd. Sporting var det överlägset bästa laget - och det är kul att vi kunde vinna i Portugal för första gången.

Stark bortaseger
Vi har alltså vunnit elva matcher på rad nu. Före den här matchen var det många som sa "men ni har ju knappt mött några bra lag". Jag håller såklart inte med där, och efter ikväll så tycker jag att det argumentet också kan strykas helt och hållet. Visst, Sporting kanske inte är världens bästa lag, men de hade faktiskt inte förlorat hemma på över ett år. Det var 13 månader sedan som Barcelona besökte Lissabon och vann. Nu kommer vi dit en torsdag i slutet av oktober och lyckas vinna. Det säger en hel del. 

Sex domare missar ett rött kort
På stopptiden bröt kaoset ut i straffområdet. Efter en hörna säger Lichtsteiner något till Coates, som blir förbannad, ställer sig upp och skallar Schweizaren. Det ska vara rött kort och avstängning i returen. Men ingen respons från domar-teamet. Nu är det alltså inte bara en domare på planen att se detta, utan fem. Att målområdes-domaren, som står bara några meter från händelsen inte reagerar på det är helt otroligt. Coates ska få rött kort i det läget - och vi ska slippa honom i returen. Vi får hoppas att UEFA gör sitt jobb och granskar detta i efterhand och stänger av mittbacken - sådant här hör inte hemma på en fotbollsplan.

Spelarbetyg

19. Bernd Leno 7
Har inte direkt en supersvettig afton, men agerar bra när han behövs. Snabb ut när det krävs och säker i luften. Cech får svårt när han kommer tillbaka från skada.

12. Stephan Lichtsteiner 4
Såg lite bättre ut mot slutet av matchen, men ser i övrigt gammal och seg ut.

5. Sokratis Papastathopoulos 5
Hanterade det mesta bra, men var lite för klumpig i vissa situationer och ställde till det

16. Rob Holding 5
Höll på att ställa till det rejält i första halvlek och hade tur som inte drog på sig en straff - jobbar upp sig dock och håller tätt med Sokratis.

34. Granit Xhaka 5
Han är inte van att spela vänsterback, men löser det väldigt bra. Sporting anföll för det mesta från andra sidan, men Xhaka gjorde det bra när det krävdes.

4. Mohammed Elneny 4
Har inte spelat på länge, och det syns varför. Gör ingen lysande insats tillsammans med Guendouzi i dag.

29. Matteo Guendouzi 4
Inte Guendouzis bästa insats. Hade tillsammans med Elneny inte helt koll på mittfältet.

8. Aaron Ramsey 6
Skapar en del framåt med ett par riktigt fina passningar. Inte helt Ramseys match - men stundtals väldigt bra.

7. Henrikh Mkhitaryan 4
Behöver verkligen ta de här chanserna när han får dem. Mkhitaryan är inte bra nog just nu.

14. Pierre-Emerick Aubameyang 5
Springer, kämpar och sliter. Får inte till så mycket men jobbar hårt.

23. Danny Welbeck 6
Springer och kämpar. Borde gjort två men fick med sig ett mål denna kväll.

11. Lucas Torreira 5
Hade en farlig frispark när han kom in, men i övrigt ganska anonym.

9. Alexandre Lacazette 4
Kom in sent och fick inte mycket gjort.

17. Alex Iwobi n/a
Spelade för lite för att få ett betyg.