Medlemmar: 7604 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fortsatt oviss framtid för Ramsey.

Ramsey: "Något hände - jag vet inte vad"

fre 26 okt 2018 kl 13:46

Aaron Ramsey var nära att skriva på nytt kontrakt med Arsenal när klubben tog tillbaka erbjudandet. Nu säger walesaren: - Något hände, men jag vet inte vad.

Aaron Ramsey var kapten för Arsenal igår när laget tog elfte raka segern - tredje i Europa League-gruppspelet. Sporting Lissabon besegrades med 1-0 på bortaplan.
Efter matchen snackade walesaren med engelsk media.
Och om sin kontraktssituation med klubben.
- Det finns inget förslag på bordet så det är inget för mig att ta ställning till, säger han.

Ramseys kontrakt går ut efter säsongen och det har varit turer fram och tillbaka. Mittfältaren och klubben var ett tag överens om ett nytt kontrakt - då Arsenal drog tillbaka erbjudandet.
- Vi vet alla att kontraktet plockades bort. Jag vet inte exakt varför. Ett par veckor tidigare hade vi i princip kommit överens och jag var redo att skriva på. Något hände. Jag vet inte vad. Jag får bara borra ner huvudet, jobba hårt och hjälpa laget så mycket jag kan. Vi får se var det tar vägen.
- Förhoppningsvis kommer någon berätta. Jag kommer acceptera det, om det finns en anledning. För tillfället har jag inte letat efter svar på den frågan.

Det har snackats om att en rad klubbar vill signa honom, både engelska och utländska. Om han går i januari eller gratis efter säsongen är oklart.
- Jag tänker inte på något annat än att spela för Arsenal för tillfället. Vi får se vad framtiden har att erbjuda. De här sakerna händer i fotboll och jag koncentrerar mig bara på att spela. Jag har andra saker i livet som jag är glad för. Vi fick tvillingar förra veckan, så allt är fint för tillfället. Jag klagar inte, jag försöker bara hjälpa laget så mycket jag kan.

Efter en inte helt bra första halvlek igår som jobbade sig Arsenal in i matchen efter paus och kunde sedan rättvist vinna med 1-0 tack vare Danny Welbecks fina avslut.
- Som lag jobbar vi nog hårdare, när vi nöter ner motståndarna mer. Vi har blivit starkare ju längre matchen pågår och det är nog därför vi skapar massor med chanser i andra halvlekarna. Vi har inte använt gymmet vid planen mycket men vi har jobbat hårt på träningsplanen. Vår statistik säger att vi har blivit bättre där, att vi jobbar hårdare som lag.