Medlemmar: 8876 st.

Mustafi har precis fällt Kouyate och Crystal Palace får sin första av två straffar för dagen.

Segersviten bruten på Selhurst Park

sön 28 okt 2018 kl 16:46

Arsenal var på väg mot tolfte raka segern men två bjudningar i straffområdet gav Crystal Palace två mål från straffpunkten. Matchen slutade 2-2 på Selhurst Park.

Matchhändelser:
Första halvlek:
6) Zaha tar sig förbi i utkanten av straffområdet men inspelet täcks till hörna för hemmalaget.
8) Varning. Jordan Ayew får ett gult kort efter en sen eftersläng på Lacazette på mittplan.
15) Zaha får bollen ensam i bortre delen av straffområdet avslutar stolpe ut.
16) Väggspel av Palace i Arsenals straffområde som avslutas med att Townsend skjuter utanför från nära håll.
22) Palace slarvar i försvaret vilket Iwobi snappar upp. Lacazette får ett bra skottläge men når inte riktigt bollen och skottet går långt utanför.
24) Özil serverar Bellerin vid straffpunkten men spanjoren tar för lång tid på sig och skottet täcks till hörna.
40) Crystal Palace ropar på straff när Ayew springer in framför Mustafi och ramlar. Atkinson friar.
44) Holding får tröjan sönderdragen men utan åtgärd och istället för Palace straff.
45) Straff. Arsenal får inte bort bollen på den efterföljande hörnan och Mustafi står för en riktigt klumpig satsning på Kouyate. Atkinson kan inte göra annat än att peka på straffpunkten.
46) 1-0. Milivojevic sätter säkert bollen vid Lenos högra stolpe.

Andra halvlek:
46) Byte. Bellerin kommer inte ut till andra halvlek, Lichtsteiner ersätter.
52) 1-1. Xhaka dunkar in en frispark från straffområdets hörn rätt upp i bortre krysset.
56) 1-2. En hörna dimper ner vid bortre stolpen efter att ha sett ut att delvis ha styrts dit av Lacazettes hand. Aubameyang håller sig framme och stöter in bollen precis över mållinjen.
61) Byte. Meyer in, McArthur ut.
64) Byte. Sörloth in, Ayew ut.
64) Meyer skjuter i kryssribban från dålig vinkel.
68) Byte. En besviken Özil byts ut, in kommer Welbeck.
74) Iwobi skjuter ett skott som styrs till hörna.
77) Regnet öser ner och Holding styr undan ett inlägg med höften, Palace vill dock ha straff igen.
78) Byte. Aubameyang kliver av, in kommer Ramsey.
79) Varning. Lichtsteiner får efter flera tidigare tillsägelser syna det gula kortet efter att ha stoppat Zaha.
82) Straff. Zaha ramlar över Xhakas ben och Atkinson pekar återigen på straffpunkten.
83) 2-2. Leno går åt rätt håll men når inte Milivojevics andra straff för dagen.
88) Byte. Puncheon in, Kouyate ut.
89) Ramsey når inte riktigt bollen vid ett inspel och Hennessey kan enkelt plocka.
92) Nytt frisparksläge för Xhaka men den här gången går bollen en bra bit över.
94) Varning. Guendouzi stoppar ett kontringsläge och tilldelas ett gult kort.

Tre tankar om matchen:

Trendbrott Där kom första poängtappet efter elva raka segrar. Inte så förvånande med tanke på att Arsenal sällan dominerat matcherna utan varit väldigt effektiva och duktiga på att stänga igen efter ledningsmål. Arsenal hade kontroll fram till Xhakas slarviga chansbrytning med tio minuter kvar som ledde till Palace andra straff för dagen. Att bara släppa in mål på fasta situationer är dock ett styrkebesked för defensiven och sanningen är att Crystal Palace gör en bra insats och är svåra att möta på Selhurst Park. Viktigt att inte förlora när väl poängtappet kommer vilket Arsenal mycket väl kunnat göra med tanke på Lacazettes handpassning till 2-1-målet.

Arsenals första halvlekar
Jag läste på Twitter att Arsenal inte varit i ledning i paus en enda gång den här säsongen. Ja, de flesta fotbollsmatcherna avgörs under andra halvlek men statistiken är ändå anmärkningsvärd för ett lag som vunnit 7 av 10 matcher. Under andra halvlek har Arsenal varit otroligt effektiva och bara slarviga misstag och bjudningar stod i vägen för ännu en seger idag. För att ytterligare lyfta spelet lär Arsenal kunna komma igång tidigare i matcherna. Det håller inte, speciellt på bortaplan, att låta de sämre lagen ha vittring under andra halvlek. Då kommer det komma fler poängtapp som detta.

Att bjuda på straffar
Man kan ibland sitta och diskutera straffar lång tid efter en match. Idag var båda straffarna solklara och Palace kunde nästan fått ännu en. I ett annars duktigt defensivt Arsenal är det otroligt synd att de lyckas göra dessa bjudningar. Mustafi ska självklart inte slänga sig in i situationen som han gör och en rutinerad ytterback försöker sig inte på en chansbrytning mot Zaha med tio minuter kvar. Det var Leno inte värd idag som jag tycker gör en fläckfri insats.

Spelarbetyg

19. Bernd Leno 7
Gör en riktigt bra match. Mycket pondus i luften mot ett Crystal Palace som slog mycket inlägg samt ett par fina räddningar på skott. Två bra straffar från Milivojevic som var otagbara.

11. Hector Bellerin 6
Pigg i offensiven som vanligt. Ut skadad i paus.

20. Skhodran Mustafi 3
Slarvigt agerande som ledde till Palace straffmål i slutet på första halvlek. Var även nära att orsaka straff redan tio minuter tidigare.

16. Rob Holding 5
Fick jobba hårt med Crystal Palace frejdiga offensiv. Bäst i backlinjen.

34. Granit Xhaka 5
Lätt att höja Xhakas betyg enbart för frisparksmålen nuförtiden och det ska han ha. Ruskigt vackert mål som tar Arsenal in i matchen. Trivs förmodligen inte helt på vänsterbacken och går bort sig rejält när Crystal Palace får sin andra straff. Det misstaget hade inte Monreal gjort.

11. Lucas Torreira 6
Viktiga defensiva jobb som man många gånger saknat på Arsenals mittfält senaste åren. Fortsätter sin succéhöst.

29. Matteo Guendouzi 5
Stabil insats och en härlig trygghet att ha när truppen drabbas av skador. Får förmodligen flytta på sig när Monreal kommer tillbaka.

17. Alex Iwobi 4
Relativt osynlig matchen igenom i ett Arsenal som mest spelade försvarsspel.

10. Mesut Özil 4
Utbytt efter 68 minuter säger en del om Özils insats. Var inte dålig, men rätt osynlig.

14. Pierre-Emerick Aubameyang 6
Befinner sig alltid på rätt plats vid rätt tillfällen vilket är ett signum för en målskytt. Bra avslut på 2–1-målet som var 1 millimeter (?) innanför mållinjen.