Medlemmar: 7584 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det går bra för Nelson i Tyskland.

Nelson: "Likheter mellan Wenger och Nagelsmann”

tis 30 okt 2018 kl 14:46

Han har gjort succé än så länge i Hoffenheim, med fyra mål och en assist på blott fem framträdanden i Bundesliga. I en intervju med bundesliga.com diskuterar vår utlånade 18-åring Reiss Nelson framtiden, Julian Nagelsmann och livet i Tyskland.

Om han någonsin trodde han skulle spela fotboll i Tyskland:
- Jag skulle aldrig ha förväntat mig att spela i Bundesliga vid 18 års ålder, i en så stor liga som det är. Nu får jag bara ta varje dag som den kommer, fortsätta träna och fortsätta lära mig av alla mina lagkamrater och tränare. Jag måste hålla fötterna på jorden och köra på.

Om vilken position han föredrar:
- För mig är det viktigaste bara att vara i startelvan. Tränaren spelar dig i den position han tror att han kommer få ut det mesta ur dig. Det skulle kunna bland annat vara som en ”tia”, eller som släpande forward. Det finns gott om bra positioner där jag kan se mig själv spela och göra skada, om jag lyssnar på mina lagkamrater och tränare.

Om Julian Nagelsmann:
- Han är en av anledningarna till att jag kom till Hoffenheim. Han pratade enskilt med mig om min utveckling som ung fotbollsspelare och hur han kan hjälpa till och pusha mig till att bli ännu bättre. Det är en bra kille och jag är väldigt nöjd över att jobba med honom.

Om det finns likheter mellan Nagelsmann och Wenger:
- Ja, till 100 procent. Nagelsmann och Hoffenheim ger unga chansen, precis som Arsenal har gjort när de tagit upp ungdomar som exempelvis Jack Wilshere. Det är exakt samma sak här. Nagelsmann ger chanser till unga spelare och tror på dem.

Hur framtiden ser ut, om han kommer förlänga sin sejour hos Hoffenheim efter säsongen:
- För tillfället är jag väldigt lycklig här. Jag spelar mycket, jag gör mål. Men i slutändan så är jag en Arsenalspelare, så jag kommer stanna och göra mitt jobb här och sen så får vi se var fotbollen tar mig.

Nelson hade ett utgående kontrakt hos Arsenal i början av säsongen men skrev som tur var på ett nytt långtidskontrakt, för att sedan alltså flytta till Hoffenheim på ett säsongslångt lån. Förhoppningsvis fortsätter hans succé i Tyskland så att han kan återvända till London nästa sommar med sin nyvunna erfarenhet och börja slåss om en plats hos oss. Med alltfler engelska ungdomar som flyttar utomlands på grund av brist på speltid hos sina moderklubbar så återstår det att se om Nelson får chansen på riktigt hos Arsenal nästa säsong eller om han vänder blicken någon annanstans. Låt oss hoppas på det förstnämnda.