Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal, med Guendouzi utvisad, fick ändå jubla i Ligacupen. Emile Smith Rowe blev målskytt när Arsenal gick till kvartsfinal.

Guendouzi utvisad - men Arsenal vann

ons 31 okt 2018 kl 23:14

Arsenal är vidare till kvartsfinal i ligacupen. Efter en del oroligheter så kunde Arsenal rulla hem en vinst i fjärde omgången mot Blackpool med 2-1.

Första halvlek:
2) Arsenal försöker bryta sig igenom genom Jenkinson och Ramsey. Men Blackpool-försvaret kommer emellan.
4) Nära till farlighet för Blackpool när ett inlägg kommer från vänsterkanten. Jenkinson rensar undan, såg inte helt tryggt ut.
10) Blackpool försöker bryta igenom Arsenalförsvaret, men Guendouzi är med bra i defensiven och bryter.
12) Ramsey slår en fin boll i djupet mot en löpande Mkhitaryan, men Howardhinner först på bollen.
14) Lichtsteiner jobbar fint i försvaret och avvärjer ett anfall.
18) Mkhitaryan fick bollen i kanten av boxen och vände in mot mitten och testade ett skott - dock täckt av försvaret och strax utanför.
21) Varning! Guendouzi blir varnad efter att ha gått in lite för bryskt i en närkamp.
24) Guendouzi med en ny fin boll upp mot Welbeck. Engelsmannen tar dock ner bollen med armen.
26) Jenkinson kommer ner fint på sin kant, men misslyckas totalt med inlägget.
28) Höll på att bli farligt efter en hörna, men Mustafi fick inte riktigt ordning på huvudet och nicken hamnade långt över mål.
32) Guendouzi med en fin pass till Smith Rowe, men den unge talangen fick inte ordning på fötterna, och läget rann ut till en inspark.
33) MÅL!!! 1-0 Arsenal! Guendouzi fick bollen bit utanför straffområdet som slår en fantastisk pass på en löpande Lichtsteiner som sätter fram foten och lägger in 1-0.
39) Guendouzi går på skott från distans, skottet ser ut att ta styrning på två Blackpool-spelare, men ingen hörna blir dömd.
44) Maitland-Niles slår ett fint inlägg mot Ramsey som så när träffar mål med sin nick.
45+1) Varning! Jordan Thompson får ett gult kort precis före domaren blåser av för pausvila.

Andra halvlek:
50) MÅL!!! Jenkinson trycker ner längs högerkanten, samspelar med Welbeck och slår in ett inlägg som Howard får näven på - bollen landar hos Smith Rowe som skjuter ner i marken och upp i nättaket. 2-0.
53) Ojojoj, farligt för Blackpool på en hörna när Pleguezelo förlorar i luftrummet. Blackpool-spelaren nickar bollen i ribban.
55) Nu är det dags för Arsenal att hota på hörna när, Mustafi når högst men bollen precis utanför.
56) Utvisning! Guendouzi river ner Thompson efter en längre boll. 19-åringen får sitt andra gula för matchen och blir utvisad. Billigt, men även väldigt onödigt av Guendouzi.
60) Guy testar skott från distans, inte långt över.
60) Byte! Ainsley Maitland-Niles ersätts av Lucas Torreira.
64) Torreira slår en fin boll på en djupledslöpande Mkhitaryan. Armeniern tar ner bollen och avslutar. Skottet träffar burgaveln.
65) Byte Blackpool. Nottingham ut och Pritchard in.
66) MÅL! 2-1. O'Connor får stå tämligen omarkerad på ett inlägg och nickar in en reducering. Tveksamt ingripande av Mustafi som tar ett steg för långt fram och missar bollen.
69) Mustafi passar hem bollen till Cech som dräller med bollen och Blackpools Delfouneso snappar upp bollen och lägger in den i nät. Som tur var blåstes det av för offside då Delfouneso fick bollen av Thompson.
72) Byte! Iwobi ersätter målskytten Smith Rowe, som springer av planen till jubel.
74) Frispark till Blackpool i ett farligt läge efter att Torreira fått bollen på handen. Thompson går på skott, men en bit utanför Cechs vänstra stolpe.
76) Byte! Danny Welbeck har gjort sitt i matchen och ersätts av Pierre-Emerick Aubameyang.
77) Mkhitaryan och Iwobi spelar väggar sig ner längs kanten och nigerianen slår in bollen mot Aubameyang. Men Howard är där först.
79) Byte! Mark Cullen ersätter Liam Feeney för Blackpool.
84) Utvisning! Aubameyang tar emot bollen centralt och totalt vänder bort O'Connor som fult kapar gabonesen efter. Direkt rött.
85) Byte! Guy ut och O'Sullivan in.
88) Ramsey slår en riktigt fin passning mot en löpande Aubameyang som plockar ner bollen är fri med keepern. Men avblåst för offside.
95) Aubameyang jobbar hårt och stressar Howard i Blackpool-målet till ett misstag. Tyvärr lyckas vi inte få fram något ur det, men fint jobbat av strikern.
96) Mkhitaryan driver ner bollen mot straffområdet och avlossar ett skott som täcks av försvaret. Kanske borde släppt vidare till Aubameyang.

Tre tankar om matchen

Den siste överlevaren
Det var inte länge sedan fem killar satt med Wenger bakom sig och de hade alla skrivit på nya kontrakt. The British Core sades det. Oxen, Gibbs, Wilshere, Ramsey och Jenkinson. Nu är det bara två kvar, och snart kanske bara en. Och vem hade trott att det skulle vara Jenkinson? Kul att se att han är tillbaka och spelar efter skador, och kul att han fick med sig en assits. Jag tycket faktiskt Jenkinson såg bättre ut än vad jag kommer ihåg från tidigare insatser. Kan på sin höjd bli en rotationsspelare i detta lag. Men ändå alltid kul att se att han är tillbaka.

Guendouzi - varför?
Vilken förstahalvlek han gör. Tillsammans med Lichtsteiner var Guendouzi överlägsna. 19-åringen styrde och ställde på mittfältet och slog gång på gång fina hotande passningar i djupet. Sedan drar han på sig ett extremt onödigt andra gula kort och blir utvisad efter knappt 60 spelade minuter. Kanske inte det mest solklara gula kort man har sett, borde stannat vid frispark, men det är onödigt att slänga ut armen i det läget. Guendouzi är nu avstängd mot Liverpool, vilket är väldigt tråkigt. Han kanske inte hade startat, men att ha Guendouzi i den truppen hade känts skönt.

Riskfyllda byten
2-0 mot Blackpool och 30 minuter kvar av matchen. På lördag väntar Liverpool och det är en match som känns viktigt att få ett resultat ur om vi på riktigt vill vara med i toppen i år. Ändå kastar Emery in Torreira, Aubameyang och Iwobi. Tre spelare som figurerat i de flesta startelvor och är spelare som säkerligen kommer få spela på lördag. Det känns lite riskabelt. Blackpool är ett lag vi ska slå utan att behöva kasta in våra bästa spelare. Visserligen gör de ju 2-1 och får lite känning ett kort tag, men efter att den värsta stressen lagt sig efter 2-1 målet såg det rätt lugnt ut. Kanske lite onödigt att riskera några av våra bästa spelare. Men vi vann ju - och inga fler skador, så det var ju rätt med facit i hand. Emery knows?

Spelarbetyg

1. Petr Cech 3
Kan väl inte göra så mycket på målet, men håller på att ställa till det igen när han försöker sig på att vända bort en Blackpool-spelare. Är inte trygg med fötterna och agerade fel i flera andra lägen - Leno bör fortsätta som förstavalet i målet.

12. Stephan Lichtsteiner 7
Lichtsteiners bästa match i Arsenal-tröjan. Såg ut att ha koll defensivt, hotade en del offensivt och krönte insatsen med ett mål. Mer av detta vill vi se.

20. Shkodran Mustafi 6
Går väl bort sig lite vid målet och missbedömer bollbanan, men i övrigt gör tysken en bra match.

53. Julio Pleguezuelo 5
Ganska anonym, ser inte lika bra ut som Mavropanos eller Holding. Får nog inte så mycket mer speltid när alla mittbackar är friska, även i cupspel.

25. Carl Jenkinson 5
Kul att se att Jenkinson lever och spelar fotboll. Gör en helt klart godkänd match, och får med sig en assist.

8. Aaron Ramsey 5
Hamnade i skuggan av Guendouzi hela första halvlek. Något bättre framåt slutet av andra med ett par fina passningar, men fick inte riktigt till sitt spel.

29. Matteo Guendouzi 6
Gör en fantastisk första halvlek och dominerar mittfältet. Han har ett par riktigt fina passningar och bra jobb i defensiven - men det andra gula håller nere betyget. Ovårdat och onödigt - även om det var ett billigt andra kort.

55. Emile Smith Rowe 5
Ganska blek men gör ett mål. Kanske inte gör det vackraste målet i sin karriär - men alla mål räknas. 

15. Ainsley Maitland-Niles 4
Såg ganska match-ovan ut - vilket inte är så konstigt. Men behöver mer tid.

7. Henrikh Mkhitaryan 5
Borde vara bättre än vad han presterar, men är med en hel del i offensiven. Tar fortfarande fel beslut för ofta.

23. Danny Welbeck 4
Försökte ta löpningar, men när bollen väl kom gick det inte hela vägen för Welbeck ikväll. 

11. Lucas Torreira 6
Fortsätter att vara bra på mittfältet. Kommer in och slår ett par riktigt fina passningar. 

17. Alex Iwobi 4
Byttes in i ett läge där vi kanske låg lite i defensiven, men det var ovanligt tyst kring Iwobi ikväll.

14. Pierre-Emerick Aubameyang 4
Offside. Varenda boll var han offside på.