Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Koscielny hyllar Özil inför Liverpool-matchen

Koscielny hyllar Özil inför toppmötet

fre 2 nov 2018 kl 10:54

Toppmöte mot Liverpool på lördag. Koscielny är inte redo för spel - men mittbacken varnar motståndet om Mesut Özils "ostoppbara form".

Özils inledning på Premier League-säsongen har varit klart godkänd. Tre mål, en assist samt en hel del fina passningar i offensiven - och mot Leicester för två veckor sedan fick vi se tyskens kanske finaste prestation i Arsenal-tröjan. Mot Palace var det dock tuffare, och Özils reaktion på att bli utbytt i 68:e minuten talade sitt tydliga språk.
Koscielny är fortfarande skadad - men nu passar lagkaptenen på att backa Özil inför mötet med Liverpool.
- Mesut förtjänar alla applåder som finns för sin prestation mot "The Foxes", säger Koscielny till Metro.

Och fortsätter:
- Han var helt otrolig. Hans mål räddade oss före halvtid och hans pass till Hector på det andra målet är den bästa passen du kommer se på hela säsongen.

Det har varit en hel del turbulens kring Özil, med allt från landslaget till svajiga prestationer i Arsenal. Men Koscielny håller inte tillbaka i sina hyllningar för mittfältaren.
- När Mesut är i form är han ostoppbar och kan vinna matcher åt oss. Han har utomordentilga kvaliteter. Det finns inte många spelare som honom i världen, som kan producera en sådan pass som den till Hector, att ta sig förbi fyra spelare med en passning.
- Hans uppvisning den kvällen kommer stanna länge i folks minne. Det kommer bli ett sådant där "jag var där när Özil hade uppvisning mot Leicester".

Men kaptenen pratar även om att det är viktigt för Özil att hålla i sin form och prestera jämt.
- Dock måste han prestera på den här nivån så mycket som möjligt den här säsongen. Bra spelare är de som håller sin högsta nivå hela säsongen.

Koscielny är tillbaka i full träning med laget. Men att få spela mot Liverpool är nog lite för tidigt. Men rehaben ser ut att gå bra
- Jag fortsätter med min återhämtning och närmare mig en comeback. Jag vill inte stressa något, men det är en skön känsla att vara med på träningarna med laget igen, säger Koscielny.