Medlemmar: 8868 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ny taxiresa - nya problem. Den här gången gick det så illa att Nicklas Bendtner hamnar i fängelse.

Nicklas Bendtner döms till fängelse

fre 2 nov 2018 kl 20:47

Den förre Arsenalanfallaren Nicklas Bendtner har hamnat i blåsväder igen. Nu döms den 30-årige strikern till 50 dagars fängelse för att ha misshandlat en taxichaufför.

Det är inte första gången Nicklas Bendtner hamnar i trubbel när han ska åka taxi. 2014 var han ute på en runda i Köpenhamn och ska ha dragit ner brallorna efter ett gräl med en chaufför som tvingades ringa polisen.
Den här gången var det värre.

Under det senaste landslagsuppehållet var Bendtner och hans flickvän ute i den danska huvudstaden. Anfallaren, som numera spelar i Rosenborg, var oense med chauffören om vilken väg som var bäst att åka hem. Bendtner ska då ha hoppat ut ur taxin och gått därifrån utan att betala. Taxametern stod på 52 kronor.
Chauffören ska ha kört tillbaka och sagt att paret var skyldig honom pengar. Bendtner ska ha svarat med att skrika rasistiska saker. Ljudupptagningar från bilen bekräftar att även chauffören skrikit skällsord till den förre Arsenalanfallaren och hans tjej.

När chauffören stannat och klivit ur bilen ska han ha kastat en läskburk, enligt vittnen. Bendtner ska då ha svarat med en spark och ett slag. Slaget bröt chaufförens käke.
När polisen senare på kvällen kom hem och förhörde Bendtner sade han att någon fysisk kontakt aldrig skett. Det ändrade han i rätten och idag dömdes han till 50 dagar i fängelse och 11 300 i böter som han ska betala till chauffören.

Anfallarens advokat, Anders Nemeth, säger till dansk media:
- Nicklas hade självklart helst blivit frikänd. Därför har vi också valt att överklaga domen. Utöver det är vi tillfreds med att straffet är på 50 dagar och inte på tre månader, som åklagaren önskade.
Chauffören frias från misstankarna om misshandel, men får böta 3 000 kronor för att han kört utan bälte och pratat i mobilen.

Bendtner har spelat 20 matcher för Rosenborg den här säsongen. Anfallaren har gjort fem mål och fyra assist. På söndag kan han bli norsk mästare om RBK slår Odd samtidigt som Brann inte vinner mot Strömsgodset.