Medlemmar: 8795 st.

Danny Welbeck landade olyckligt och bars ut på bår efter 25 minuter.

Oavgjort mot Sporting - Welbeck ut på bår

tor 8 nov 2018 kl 23:16

Arsenal lyckades inte få hål på Sporting Lissabon. Europa league-matchen slutade 0-0 på Emirates där Danny Welbeck blev utburen på bår efter otäck skada i första halvlek.

Matchhändelser
8) Welbeck ordnar fram matchens första hörna. Den tas kort och blir misslyckad.
10) Sporting kontrar men Lichtsteiner hinner först på inspelet och kan rensa undan.
12) Mkhitaryan får så när fram bollen till Welbeck men bollen tar på ett Sporting-ben ut till en ny misslyckad hörna.
15) Smith Rowe skjuter långt över, eller om det är utanför.
17) Fint väggspel på kanten där bollen hamnar hos Guendouzi, vars inlägg håller på att styras i eget mål av Mathieu. Bollen tas dock omhand av Sporting på mållinjen.
20) Welbeck kommer högst på en frispark men nickar över.
21) Gult kort. Lichtsteiner tilldelas en varning för en tackling på Nani.
25) Welbeck kommer först på ett inlägg och nickar på mål men den blir alldeles för tam. Han ligger sedan kvar i svåra smärtor efter duellen. Bårbäraren kallas in och han får syrgas efter vad som verkar vara ett benbrott.
29) Byte. Efter det långa uppehållet bärs Welbeck av planen och ersätts av Aubameyang.
38) Fin passning av Guendouzi till Lichtsteiner som slår ett bra inlägg, men ingen av Arsenalspelarna i boxen når den.
41) Gult kort. Gaspar drar ner Iwobi och stoppar en kontring, belönas med en varning.

46) Aubameyang nära att näta precis i början av den andra halvleken men avslutet tar i ribban.
58) Skott strax utanför från Aubameyang.
60) Byte. Jenkinson kliver av, Kolasinac kommer in.
64) Montero får en krossboll från Guendouzi i ryggen och blir liggande en stund.
67) Gult kort. Arsenal får hörna och Acuña protesterar sig till en varning. Iwobi får bollen efter hörnan men skjuter högt över.
68) Byte. Ut med Montero, in med Dost.
70) Unge Smith Rowe får hjälp att knyta skosnöret av veteranen Lichtsteiner.
71) Gult kort. Guendouzi varnas för att ha gjort ner Nani vid sidlinjen.
74) Byte. Lichtsteiner ser ut att ha dragit baksida lår och tvingas till byte. In kommer Maitland-Niles.
74) Gult kort. Sokratis fälls av Luis, som får ett gult kort.
81) Mkhitaryan styr en boll mot mål men det blir för enkelt för Ribeiro i Sportingmålet.
82) Aubameyang får ett bra läge men direktskottet i straffområdet täcks undan av försvaret.
83) Byte. Diaby ut, in med Cabral.
84) Byte. Luis ut, in med Petrovic.
87) Rött kort. Aubameyang håller på att få ett friläge men stoppas av Mathieu precis utanför straffområdet. Domaren drar snabbt upp det röda kortet.
89) Den efterföljande frisparken skjuter Aubameyang upp på läktaren.
95) Arsenal får en sista chans på hörna, den blir dock återigen utan resultat.

Tre tankar om matchen

Krya på dig, Danny!

Det är alltid lika tråkigt när det händer, de svåra skadorna. Danny Welbeck gick upp i en nickduell i straffområdet och landade riktigt illa på sitt vänstra ben. TV-bilderna visade inte hela situationen men på engelsmannens reaktion kändes det direkt som en allvarlig skada. Man får alltid lika ont i magen när såna situationer uppstår och bår och syrgas behöver tas med ut på planen. Det är lätt som Arsenalsupporter att direkt få flashbacks till Eduardos eller Ramseys skador för ett antal år sedan, speciellt när vissa av spelarna ute på planen såg skärrade ut. Nu får vi verkligen hoppas att skadan är så lindrig som möjligt men risken finns säkerligen att säsongen är över för Welbeck. Extremt tråkigt för otursförföljde Welbeck som spelat bra under säsongsinledningen.

En match som ska vinnas

Sporting hade inte särskilt mycket att komma med offensivt och andra halvlek spelades i stort sett enbart på portugisernas planhalva. Givetvis ska Arsenal då klara av att vinna, oavsett hur mycket det har roterats i startelvan. Första halvlek såg lovande ut men istället för att öka tempot i andra drogs man snarare med i Sportings låga tempo. Bortalaget hade därför inte några större problem att hålla nollan och ta med sig en pinne hem framför det imponerande stora bortaföljet. Det var tydligt vilket lag som ville mest ikväll.

Bredden på centrala mittfältet

Som det ser ut just nu har Arsenal fyra spelare som slåss om fyra platser på mittfältet. Torreira och Xhaka är förstavalen men Guendouzi och Ramsey är inte långt efter. Det måste kännas väldigt tryggt för Emery och det var länge sen Arsenal har känts så stabilt på mittfältet, en lagdel som man ofta haft problem med. Enligt mig vore det ofattbart att släppa iväg Ramsey, spelaren som varit längst i klubben i nuvarande trupp och dessutom avgjort två FA-cupfinaler. Detta trots hans benägenhet att börja klacka och chippa i slutet av matcherna. När vi äntligen har sådan bredd vore det dumt att inte bevara den.

Spelarbetyg
1. Peter Cech 5
Har nog tränat passningsspel med Leno under hösten. Fick mest stå och titta på från en ensam planhalva dit Sporting sällan hittade.

25. Carl Jenkinson 5
Härligt att se honom på planen igen. Var mycket centralt in i banan för att vara vänsterback och led en hel del av att spela där med sin högerfot. Inget fel på insatsen i övrigt. Utbytt tidigt i andra halvlek.

5. Sokratis 5
Minimalt testad defensivt, en lugn dag på jobbet.

16. Rob Holding 5
Känns tryggare och tryggare med Holding i mittlåset.

12. Stephan Lichtsteiner 6
Syns som vanligt mycket med sin frejdiga spelstil. Tog sin obligatoriska varning tidigt i första halvlek. Bra med i offensiven. Baksidan av låret gick i 70e minuten, ålderstecken?

29. Matteo Guendouzi 5
Är verkligen överallt på planen. Fina passningar blandas med bolltapp och offensiva löpningar.

8. Aaron Ramsey 5
Pigg och företagsam. Verkar inte alltför störd av spekulationerna kring hans framtid i Arsenal.

7. Henrikh Mkhitaryan 5
Låg bakom det mesta framåt under första halvlek. Mer osynlig i andra.

17. Alex Iwobi 4
Ligger på en klart högre nivå i år jämfört med förra säsongen. Skapade dock inte mycket i matchen.

55. Emile Smith-Rowe 4
Gör mycket bra grejer. Spelar extremt moget för sin ålder. Som övriga Arsenal tam i offensiven under andra halvlek.

23. Danny Welbeck – spelade för lite för att betygsättas

Inhoppare:

14. Pierre Emerick Aubameyang 4
Hade svårt att skapa lägen mot Sportings täta försvar. Inte lika alert som under en PL-match. Blixtrade till i 87e minuten och sprang dubbelt så fort som Mathieu på 20 meter vilket renderade i det röda kortet. Skickade sen frisparken högt upp på läktaren