Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Welbeck utburen på bår i matchen mot Sporting.

Oro över Welbecks skada

fre 9 nov 2018 kl 11:37

Danny Welbeck blev utburen på bår under matchen mot Sporting på torsdagskvällen. Nu är Arsenal oroliga över att spelaren är allvarligt skadad och kan bli borta ett bra tag.

Matchen mot Sporting slutade oavgjort, vilket gjorde att Arsenal är klara för slutspel i Europa League även denna säsong. Presskonferensen efter matchen handlade dock inte mycket om resultatet, utan fokus låg på den skada som Danny Welbeck ådrog sig under matchen. Engelsmannen bars ut på bår efter bara 25 minuter.
- Han är på sjukhuset. Just nu väntar vi bara men det ser allvarligt ut, sa Emery när han mötte pressen efter matchen.
- Varje skada är olika men det här ser ut att kunna vara ett benbrott. Våra tankar är med honom. Han är en bra person och hans lojalitet till klubben är stor. Det är en allvarlig skada för honom, för oss, för alla som tycker om honom som person.

Skadan såg ut att vara ett resultat av att han landat olyckligt efter att ha försökt nå Lichtsteiners inspel från kanten. Man såg direkt att det var allvarligt då både bår och syrgas kom in snabbt på planen. Runt Welbeck samlades både medicinsk personal och lagkamrater. Många av dem såg oroliga ut när de följde läkarnas arbete.
- Hans lagkamrater såg att det var allvarligt, sa Emery. När man spelar fotboll, när man försöker vinna matcher, då kan sånt här hända. Man vill aldrig att det ska ske men vi vet alla att risken finns.

Welbeck har gjort fem mål den här säsongen och var med när England mötte Spanien i september. Han hade samma dag blivit uttagen i Gareth Southgates trupp inför nästa landslagsuppehåll.