Medlemmar: 8706 st.

Henrikh Mkhitaryan skickade in ett inlägg i den 86:e minuten som gick förbi alla, inklusive målvakten Rui Patricio, och in i mål.

Mkhitaryan och Leno räddade poäng för Arsenal

sön 11 nov 2018 kl 20:07

Arsenal hade frustrerat svårt att skapa målchanser hemma mot Wolverhampton. Ett inlägg från inhoppande Henrikh Mkhitaryan och en storspelande Leno fixade till slut en poäng för Gunners.

Matchhändelser
7) Iwobi blockeras precis innanför straffområdet men ingen åtgärd av domaren.
13) 0-1. Ett missförstånd mellan Kolasinac och Xhaka ger Wolves ett kontringsläge som Cavaleiro avslutar med ett avslut vid Lenos vänstra stolpe.
22) Bra läge för Lacazette efter att Arsenal spelat runt bollen i Wolves straffområde. Avslutet täcks dock av försvarare.
23) Wolves kontrar men Leno är långt ut och räddar. Tysken får sen en spark av Jimenez när han greppar efter returen och blir liggande en stund.
30) Bellerin skjuter efter hörna men skottet blockeras av Wolvesförsvaret.
36) Kolasniac missar en rensning och Wolves får ett skottläge från strax utanför straffområdet. Jimenez avslut går en bra bit utanför.

46) Byte. Iwobi får bara en halvlek idag och ersätts av Guendouzi.
49) Guendouzi får till Arsenals första skott på mål, ett misslyckat inlägg.
60) Torreira skjuter från långt håll och tvingar Patricio till en bra räddning.
61) Byte. Cavaleiro ut, in med Jota.
69) Gult kort. Özil varnas för att ha kastat bollen i backen i frustration.
70) Xhaka spelar en boll snett inåt bakåt i straffområdet men Bellerins direktskott blir helt misslyckat.
71) Gult kort. Doherty sätter en armbåge i ansiktet på Xhaka och får en varning.
73) Vilken miss. Bellerin spelar in till Aubameyang vars skarv går i stolpen.
74) Gult kort. Costa varnas efter att ha dragit ner Xhaka.
75) Byte. Costa går av, in med Traore.
75) Dubbelbyte i Arsenal. Özil och Kolasinac lämnar över till Ramsey och Mkhitaryan.
78) Gult kort. Bellerin drar Traore i armen och varnas.
84) Wolves kontrar och Jota får ett jätteläge men Leno räddar Arsenal kvar i matchen.
85) Byte. Jimenez ut, Gibbs-White.
86) Ramsey får ett jätteläge när han vänder bort en försvarare nära mål och skjuter, men bollen räddas till hörna.
86) 1-1. Hörnan tas kort och hamnar hos Mkhitaryan, vars inlägg eller skott går rakt in i mål.
88) Nära mål för Wolves på hörna men Arsenalförsvaret räddar upp situationen och Leno kan till slut plocka bollen.
89) Doherty blir liggandes blodig och får behandling i några minuter.
92) Traore springer ifrån Holding och vänder bort honom i straffområdet. Leno är snabbt ute och styr undan bollen.
94) Xhaka tar sig igenom försvaret och får in bollen till Lacazette, som inte får tag i den.
95) Neves skjuter i ribbans underkant ribban från långt håll.

Tre tankar om matchen

Trögstartat
Vi har sett problemet så många gånger förut. Arsenal startar en match med segt tempo och utan intensitet i anfallsspelet, framför allt mot sämre motstånd. Ett motståndarlag som ses som underdogs kommer självklart taggade till tusen från start, eftersom de vet att matchen kan vara över om de sover i början. Denna gång var det Xhaka som obegripligt släppte en passning förbi sig (även en dålig passning av Kolasinac) vilket Wolves utnyttjade på ett exemplariskt vis. Vad är det som krävs för att Arsenal ska komma ut med lite energi när man möter sämre lag? Arsenal är det lag som hämtat flest poäng från underläge den här säsongen vilket är ett bra tecken på karaktär. Men i längden vet vi, av erfarenhet, att det inte håller att spela på det sättet under en hel säsong.

Byten
Jag ogillar att kritisera byten och när de görs i vanliga fall. Men i den här matchen kände jag att Emery verkligen kunnat göra annorlunda både i paus och under halvleken. Iwobi ut i paus och Guendouzi in innebar en vänsterkant där enbart Kolasinac skulle stå för spelet. En Kolasinac som verkligen inte hade sin bästa dag på jobbet. Inget ont om Guendouzi men i den positionen hade Mkhitaryan behövts direkt. Arsenal hade frustrerande svårt att få igång sitt anfallsspel mot ett starkt Wolves-försvar. Bytena där Ramsey och Mkhitaryan byttes in kom därför alldeles för sent i mitt tycke.

Kryssar sig fram
Det positiva med dagens match är trots allt att Arsenal inte förlorar. Vi är inne i november, månaden som historiskt sett brukar vara tuff för Gunners. Alla lag kommer in i dåliga perioder under en säsong men att då kryssa istället för att förlora kan betyda mycket. Dels kan laget ta sig ur den tuffa perioden snabbare mentalt om tappet inte blir för stort, dels plockar man ändå poäng och även om man halkar efter en del i tabellen, blir tappet inte enormt. Efter uppehållet väntar Bournemouth borta och sedan Manchester United och Tottenham i början av december. De två matcherna blir minst sagt viktiga i kampen om CL-platserna.

Spelarbetyg
19. Bernd Leno 7
Ett par riktigt svettiga räddningar under den första halvleken när Arsenal var pressade. Räddar även laget i slutminuterna på Traores friläge samt har välförtjänt tur när bollen träffar insidan av ribban.

2. Hector Bellerin 3
Slog bort många passningar och kom inte alls fram så bra han brukar på sin högerkant.
20. Shkodran Mustafi 4
Bättre än sin mittbackskollega.

16. Rob Holding 3
Virrigt intryck vid ett flertal tillfällen. Höll på att bjuda Traore på ett mål i slutet men räddades av Leno.

31. Sead Kolasinac 2
Nej, ingen lyckad dag alls för Kolasinac. Feltajmad i de flesta situationer och passningsspelet ett stort frågetecken.

11. Lucas Torreira 5
Stabil insats och faktiskt inblandad mer offensivt än defensivt.

34. Granit Xhaka 6
Totalt hjärnsläpp i samband med Wolves ledningsmål. I övrigt en bra insats från Granit.

17. Alex Iwobi 3
Fick inte mycket uträttat under den halvlek han spelade.

10. Mesut Özil 5
Mycket inblandad i uppspelen. Bör hitta en högre utgångsposition.

14. Pierre-Emerick Aubameyang 3
Fullständigt osynlig. Fick ett gyllene läge att kvittera men missade grovt.

9. Alexandre Lacazette 4
Som vanligt nyttig i anfallsspelet med sina löpningar. Ingen lyckad kväll chansmässigt.

Inhoppare:

8. Aaron Ramsey 5
Bra inhopp, låg bakom hörnan som ledde till kvitteringen.

7. Henrikh Mkhitaryan 5
Räddar en poäng med ett utmärkt inspel som gick hela vägen in i mål. Borde fått mer speltid.

29. Matteo Guendouzi 5
Placerades på en oklar position ute till vänster under större delen av halvleken.