Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Är säsongen över för Danny Welbeck efter den svåra skadan mot Sporting?

Dubbla operationer för Welbeck

tis 13 nov 2018 kl 12:32

Welbeck har genomgått två operationer efter sin obehagliga skada i matchen mot Sporting. "Det är för tidigt att säga hur lång tid han blir borta", skriver Arsenal i ett uttalande.

Det var efter en nickduell som Welbeck blev liggandes i gräset i smärtor. Stillbilder visar hur han vred om sin högra fotled på ett oerhört obehagligt sätt i samband med landningen, och han blev sedan tvungen att bäras ut på bår. Under fredagen genomfördes en första operation och igår gjorde Arsenal ett uttalande om att en andra operation ägt rum:
”Efter att ha drabbats av en skada under torsdagens match mot Sporting så har Danny genomgått en andra planerad operation på sin högra fotled. Båda operationerna har gått bra, utan komplikationer. Danny kommer nu påbörja sin rehabilitering. Det är för tidigt att säga hur lång tid detta kommer ta.
Alla i klubben kommer nu ge Danny den bästa möjliga behandlingen och stödet för att få honom tillbaka så fort som möjligt.”

Även om det inte finns någon officiell tidsuppskattning på hur lång tid detta kommer ta så befaras det värsta. Vissa rykten säger att det skulle kunna vara slutet på åtminstone denna säsong, medan andra menar att det kan vara ännu värre så. Detta hade Unai Emery att säga på presskonferensen efter söndagens match mot Wolves:
”Det är en allvarlig skada. Vi pratade med honom igår och idag och vi i staben stöttar honom för fullt. Jag tror inte han kommer vara med oss på ett bra tag.”
Det återstår helt enkelt att se hur lång tid det tar innan Welbeck är tillbaka på fotbollsplanen. Kanske var det tråkigt nog sista gången vi fick se honom i en Arsenaltröja, då hans kontrakt går ut i sommar. Oavsett vad som händer på den fronten så önskar vi honom givetvis en snabb och lyckad rehabilitering.