Medlemmar: 5020 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka jublar efter sitt frisparksmål borta mot Palace.

"Min bästa säsong så här långt"

tis 20 nov 2018 kl 11:20

Grant Xhaka är nöjd med säsongsinledning. Mittfältaren säger att den är hans bästa start någonsin.

Det verkar som att Granit Xhaka gillar livet i norra London med nye tränaren Unai Emery. Med Lucas Torreira bredvid sig har schweizaren fått den struktur han behöver och i många matcher den här säsongen har det fungerat bra på planen.
Nu säger han:
- Det är helt klart den bästa säsongen så här långt. Utan tvekan. Jag tycker att jag har tagit ett steg framåt. Det här är det bästa jag känt mig i Arsenal sedan jag kom till klubben och tränaren har haft en enorm påverkan på det.

Xhaka, som skrev på ett nytt kontrakt med Arsenal fram till 2023 i somras, utvecklar om Emery:
- Han förbereder oss alla och vi har en plan. Vi vet vad vi ska göra med bollen och när vi inte har bollen. Vi vet var vi ska ska stå och hur. Emery är lite som Lucien Favre (som Xhaka hade i Mönchengladbach). Ett freak som pushar oss tillbaka till alla förstår. Första videosessionen kommer direkt efter matchen och sedan fortsätter det. Varje dag. 30 minuter video på matchdagen efter frukost och sen igen innan vi går hem.

Det råder ingen tvekan om att Xhaka är en nyckelspelare i Unai Emerys ögon. Spanjoren har gjort honom till en av fem lagkaptener.
- Jag pratade inte med honom förrän efter VM. När jag kom tillbaka till träningen så var det första han sade till mig att jag skulle bli bli en av fem kaptener. Jag är i en av de tio största klubbar i världen så det gör en stolt och ger mig självförtroende.

Under landslagsuppehållet spelade Xhaka hela matchen i lördags för Schweiz som vände 0-2 till seger 5-2 hemma mot Belgien.