Medlemmar: 7545 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Welbecks skada kanske gör att Arsenal värvar i januari.

Inte otänkbart att värva i januari

ons 21 nov 2018 kl 16:55

Danny Welbecks skada gör att Arsenal kanske kommer att värva i januari. Det säger klubbens nya ledarduo Raul Sanllehi och Vinai Venkatesham.

I en stor intervju med Mirror berättar Raul Sanllehi och Vinai Venkatesham om anställningen av Unai Emery, betydelsen av Champions League, Aaron Ramseys kontraktssituation och hur skadan på Danny Welbeck påverkar januari månads transferförnster.
Anfallaren kommer högst troligt inte att spela mer den här säsongen efter skadan han fick mot Sporting Lissabon.
I sommar går hans kontrakt och nu kanske klubben måste värva en striker i januari.
- Vi är väldigt ledsna för Danny och han vet att han har all support från klubben. Skadan på honom gör att vi behöver överväga saker. Jag säger inte att det är grönt ljus att ge sig in på transfermarknaden för vi har bra spelare i klubben och det kanske ger ytterligare möjligheter till en sådan som Eddie Nketiah. Vi får se. Vi är i november och det är en bra tid att börja att analysera vilka möjligheter som finns på marknaden, säger Raul Sanllehi.

Aaron Ramsey var erbjuden ett nytt avtal, som mittfältaren var i färd med att signa. Då drog klubben tillbaka kontraktsförslaget.
- Jag vill undvika att prata om personliga spelare. Det är mer en samling av strategier och vad våra idéer är. Men vad jag kan försäkra om är att alla beslut vi tar i den här klubben, oavsett om det handlar om en spelare eller andra saker, är det mycket grundligt genomtänkta, analyserade och diskuterade av olika personer. Vi försöker verkligen analysera och bestämma vad som är bäst för klubben, det är vårt ulitmata mål. Att hitta det som är bäst för klubben. Vi behöver försöka att undvika att spelare går in på sitt sista år på kontrakt, för alla orsaker. Både för klubbens del och för spelarens.

Arsenal missade Champions League förra säsongen och spelar för andra året i rad Europa League.
Vilka ekonomiska konsekvenser har det?
- Det har en påverkan på klubben att vara in Europa League och inte Champions League. Det är svårt att säga siffror för det beror på hur bra du spelar och det spelar roll hur många engelska klubbar som är med. Men det handlar om tiotals miljoner pund. Men också, vi vill tävla i den bästa turneringen i Europa, det är vad våra fans, spelare och ledare vill. Glappet mellan Europa League och Champions League beror på hur bra man gör ifrån sig. Som det skrivits om tjänade Liverpool mer än de flesta engelska klubbar i Champions League baserat på hur långt de gick. Det är inte så lätt att säga Europa League eller Champions League. Men ja, vi har en självförsörjande modell så ju fler år du spenderar utanför Champions League desto mer ansträngt blir det för affärsmodellen. Det finns ingen slutlig punkt där det blir ett katastrofalt problem och vi är inte nära. Vi sköter businessen på ett ansvarsfullt sätt och vi vet att det är minst sex lag som har minimikrav på att vara i Champions League, säger Vinai Venkatesham.

När det kommer till anställningen av Unai Emery säger Raul Sanllehi, om det var rätt val:
- Det är en av de processer som jag är stolt över. Vi gjorde en grundlig process för vi visste hur stort beslutet var. Det är väldigt svårt att ersätta Arsene Wenger. Högsta respekt för sättet han var på och allt han åstadkom. Det startade med en stor brainstormin. Vi analyserade namn. Sen gjorde vi listan kortare. Då definierade vi huvuddimensionerna som vi ville åstadkomma med personen, för det finns många, många bra coacher där ute. Vissa starkare inom vissa områden än andra. Vi ville ha flera saker som vi vägde in i ekvationen. Sen hade vi en topplista. Vi hade djupintervjuer med alla dem. I slutet av processen, teamet som bestämde detta, det var fem av oss, tyckte vi enhälligt att vi hade gjort ett bra jobb med att välja kandidater för alla var imponerande. Det var ingen av de som var kvar på slutet som vi kände "vad gör han här?". Han är inte på rätt nivå. Det var väldigt hög nivå med enhälligt bestämde vi oss, allihop, vid första rundan att Unai Emery är den person som skulle ha alla dimensioner som vi ville ha för att leda det här projektet, säger Sanllehi.
Vilka var de fem som var med och beslutade?
- Initialt var den första gruppen som vi hade alla intervjuer med Ivan Gazidis, Sven Mislintat och jag själv. Men så i den sista processen också Huss Fahmy och Jaeson Rosenfel (StatDNA) för att övervaka det hela.