Medlemmar: 7228 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det går bra för Gervinho igen.

"Jag grät när jag skrev på för Arsenal"

tor 22 nov 2018 kl 19:08

Gervinho är tillbaka i Europa och gör succé i Parma. Nu säger ivorianen att hans lyckligaste tid var när han spelade i Arsenal. - Jag levde drömmen.

När Gervinho lämnade Roma för Kina 2016 var det nog många som trodde att ivorianen gjorde en sista flytt för att dra in extra pengar på kontot och sen avsluta karriären.
Men så har det inte blivit.
Nu är den 31-årige förre Arsenalspelaren tillbaka i Europa.
I Italien och nykomlingen Parma.
- Det kan inte gå bättre. När jag berättade för folk att jag skulle till Parma så trodde många att vi inte skulle bli bra nog. Men istället går det grymt. Att undvika nerflyttning är fortfarande vårt mål.
- Alla trodde att jag skulle till Kina för att tjäna pengar och sedan lägga av. De trodde att jag var på semester några år. Jag hade några skador och det var därför folk trodde att Gervinho var slut. Men de hade väldigt fel, säger han till Guardian.

Gervais Lombe Yao Kouassi - som han heter - säger dock att hans bästa tid i livet var när han spelade för Arsenal.
Anfallaren var i Gunners mellan 2011 och 2013.
- Arsenal är det lag som satt tydligast avtryck, helt klart. Jag levde drömmen. Dagen då jag skrev på för Arsenal så grät jag. Jag minns det som det var idag. Det var 2011 och jag berättade för alla mina vänner och min familj medan jag hoppade av lycka. Jag slutade inte att le en enda dag under tiden som jag var i klubben. När jag lämnade så ville jag tacka alla, även all personal.

Under sina åtta Serie A-matcher med Parma den här säsongen har Gervinho gjort fyra mål. Nykomlingen ligger elva i tabellen.