Medlemmar: 8537 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Rob Holding har jobbat sig in i Unai Emerys laguppställning.

Holding hoppas få chansen i landslaget

lör 24 nov 2018 kl 22:57

Rob Holding har fått spela mycket under Unai Emery. Nu hoppas mittbacken få chansen i det engelska landslaget. - Jag tror att det här är den bästa perioden jag haft i en Arsenaltröja, säger han.

Tolv matcher har det blivit den här säsongen för Rob Holding - sju av dem i Premier League.
Inför söndagens möte med Bournemouth har mittbacken snackat med Sky om sin säsong, hur det var i somras och att han gärna vill spela i engelska landslaget.
- Jag tror att det här är den bästa perioden jag haft i en Arsenaltröja. Stabilitetsmässigt. Det har varit tolv matcher som jag spelat på bra nivå. Inte för att någon varit skadad utan för att jag förtjänat det. Det ger dig större självförtroende. Gareth Southgate har tagit in en uppfriskande känsla till det engelska landslaget med många unga spelare. Spelar du bra vecka in och vecka ut i Premier League, som vi sett med Callum Wilson och Lewis Dunk, så kommer du få chansen.

Efter de två inledande förlusterna är Arsenal obesegrat i 16 matcher. Målet med säsongen är att ta en topp fyra-plats för att komma tillbaka till Champions League.
Och kanske vinna någon pokal.
- Vi har haft en bra start. Vi vill erövra den där topp fyra-platsen och ta oss tillbaka dit så fort vi kan. Det är huvudmålet. I cuperna vill vi behålla vår plats i Europa League och vi har en bra resa i Carabao Cup med en bra match mot Tottenham som väntar. Vi får se om vi kan avsluta säsongen med några pokaler. Topp fyra med några pokaler skulle vara en väldigt lyckosam säsong.

Det var Arsene Wenger som fyndade och köpte in Rob Holding från Bolton sommaren 2016.
Nu är fransmannen utbytt mot Unai Emery.
- Wenger var väldigt bra för mig som tränare och det han gjorde för mig. Han uppmuntrade mig att spela från backposition, visade mig och gav mig självförtroende.
- Den stora skillnaden nu är hur vi försvarar när vi anfaller. När vi är på offensiv planhalva, hur vi är organiserade och förberedda på en kontring. Det är den största skillnaden. Vi är fokuserade på allt videotittande. Vi kan flytta oss så lite som fem yards i vissa positioner, vilket gör stor skillnad när du får bollen. När vi spelade kunde vi stå där och ingen pratade med någon, medan nu är det mycket mer snack. Vi ser ut att vara mer organiserade nu och mer ihop där bak.

Han säger också att han funderade på att kolla om det fanns chans att bli utlånad efter förra säsongen, där han bara spelade 26 matcher varav tolv i ligan.
- Jag snackade med min far och min agent om jag skulle gå på lån för att försöka få speltid. Men så meddelade tränaren (Wenger) att han skulle avgå så beslutade under försäsongen att jag skulle stanna. Då blev det klart att jag var med i tränarens (Emery) planer.