Medlemmar: 3943 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery ville inte riskera något med Torreira.

Emery om Torreira-bytet

mån 26 nov 2018 kl 09:43

Många ryckte på ögonbrynen när Emery bytte ut Torreira i helgens möte mot Bournemouth. Nu berättar managern om beslutet.

Det dröjde till den 79:e minuten före Emery agerade från bänken och gjorde ett byte i helgens möte med Bournemouth. När bytet väl gjordes fick Lucas Torreira lämna planen i förmån för Matteo Guendouzi. Bytet av mittfältaren, som även blev tilldelad matchens spelare av Premier League, fick många att rycka på ögonbrynen. Men ett tufft spelschema för uruguayanen fick Emery att plocka ut honom före matchen tog slut.

- Han gav oss bra balans, men vi behöver också vara smarta med spelaren då han spelade två matcher med sitt landslag under uppehållet, säger Unai Emery enligt The Mirror.

Det är tydligt att Emery inte ville riskera någon skada på mittfältsstjärnan inför de kommande toppmatcherna. Nästa helg väntar North London Derby och veckan efter ska resan göras upp till Manchester och Old Trafford. En pigg Torreira kan vara avgörande där.