Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Unai Emery under matchen mot Tottenham.

"En stor utmaning för oss"

mån 3 dec 2018 kl 22:14

Unai Emery har lagt segern mot Tottenham bakom sig och fokuserar nu på nästa stormatch. På onsdag väntar Manchester United på Old Trafford.

När Unai Emery möter pressen på måndagen är han naturligtvis nöjd med Arsenals insats i derbyt mot Tottenham, men det fanns även plats för självkritik i hans syn på matchen.
- Jag är inte klar med min analys av matchen ännu. Vi ställer höga krav på oss själva och det finns saker att förbättra. Till exempel släppte vi in två mål och vi måste bli bättre vid den typen av defensiva situationer. Jag tycker att det fanns mycket positivt med matchen igår, säger Arsenaltränaren.

Spanjoren hyllade atmosfären på Emirates redan efter matchen och återkommer till den på presskonferensen.
-Jag uppskattade den fina atmosfären från varje supporter för jag vet att det är speciellt för dem. Efteråt var jag lugn och konstaterade att det blev tre poäng. Det var en bra första erfarenhet av ett derby mot Tottenham. Men idag är det måndag, imorgon tisdag och på onsdag åker vi till Manchester för en väldigt stor match och en stor utmaning för oss.

Nu ligger fokus för Emery på matchen mot Manchester United.
-Vi behöver behålla nivån på vår insats och bli ännu bättre. Vi vet att det är väldigt svårt att vinna där. För tillfället har vi visat att vi stabila mentalt och vi är lugna. Vi vet att vi måste förtsätta utvecklas, men också njuta av ögonblick som igår. Det är dock ett kort ögonblick, för idag jobbar vi och tänker på onsdagen.