Medlemmar: 7584 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aubameyang fick ett bananskal kastat på sig i samband med sitt kvitteringsmål.

Båda klubbarna kan straffas av FA efter derbyt

tis 4 dec 2018 kl 12:43

Både Arsenal och Tottenham kan straffas av FA efter bråket i samband med Eric Diers firande efter kvitteringsmålet i söndags.

Under måndagen meddelade FA att man tänker straffa både Arsenal och Tottenham för att klubbarna misslyckats med att kontrollera sina spelare efter Diers målfirande.
Det var efter att engelsmannen nickat in kvitteringsmålet som han sprang längsmed långsidan och förde fingret till läpparna som för att hyscha Arsenalsupportrarna. Även några av Arsenals avbytare befann sig i närheten och de båda lagen råkade i luven på varandra i samband med firandet. 
Klubbarna har på sig till torsdag kl 18.00 (engelsk tid) att svara på anklagelserna.

Det var stökigt även på läktaren under matchen och sex personer ska ha anhållits av polisen på grund av ordningsstörningar i samband med matchen. Bland annat kastades ett bananskal in på planen då Aubameyang gjorde 2-2. Emery fördömde händelsen i samband med presskonferensen inför matchen mot Manchester United:
- Jag accepterar inte den här typen av beteende, det gör ingen, sa han då. Men jag tycker att polisen gör ett bra jobb.

Av de sex personer som anhölls i samband med derbyt har två redan släppts, medan fyra andra har släppts mot borgen. En av dem anklagas för ordningsstörning i samband med matchen och resterande tre är anklagade för att ha kastat in föremål på planen under matchen. Förutom bananskalet ska bland annat ett plastglas kastats mot Dele Alli i samband med Diers målfirande och det efterföljande bråket.