Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Blir det någon av Bailly, Calero och Cahill som värvas i januari?

Emery öppnar för mittbacksköp i januari

tor 13 dec 2018 kl 14:40

Arsenal har mittbackskris. Nu vill Unai Emery att klubben agerar och köper in en försvarsspelare när transferfönstret öppnar i januari.

Mittbackspositionen i Arsenal är ansträngd. Inför helgens möte saknas tre centrala försvarare. Rob Holding är borta resten av säsongen, Shkodran Mustafi är skadad (och avstängd) och Sokratis kommer också missa matchen då han dragit på sig fem gula kort i Premier League.
Dessutom har både Nacho Monreal och Laurent Koscielny nyligen kommit tillbaka från skador och Dino Mavropanos är skadad.
Så det finns många frågetecken i backlinjen.

Nu vill Unai Emery ordna situationen och värva en mittback när transferfönstret öppnar i januari.
Till Sky säger han:
- Om vi kunde plocka in en spelare för att hjälpa oss på mittbackspositionen så vore det en bra lösning.
- Transferfönstret är inte lätt. Koscielny kommer tillbaka och för laget är det väldigt viktigt. Vi kommer vänta och se hur det går för Mavropanos med hans skador. Han är också en mittback som kan hjälpa oss. En annan lösning är att spela med två, med tre och Nacho Monreal och Lichtsteiner kan spela i den positionen. Men jag föredrar, om vi kan, att spela med en riktig mittback.

Mirror listar idag tre mittbackar som man påstår att Emery vill ha. Det är Chelseas 32-årige Gary Cahill, Manchester United Eric Bailly och Valladolids Fernando Calero.
Den förstnämnde sägs vara fri att lämna Stamford Bridge gratis efter nyår då han inte ingår i Maurizio Sarris planer.
Återstår att se om det är någon av dessa som Emery plockar in när transferfönstret öppnar i januari.