Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Özil och Lacazette firar matchens enda mål

Lacazette matchvinnare mot Qarabag

tor 13 dec 2018 kl 23:21

Lacazette stod för matchens enda mål i säsongens händelsefattigaste match. Arsenal gjorde det som krävdes, men inte mycket mer - och vann sista gruppspelsmatchen mot Qarabag med 1-0.

Matchhändelser

Första halvlek:
5) Willock bryter sig fram längs vänsterkanten och blir kapda. Frispark tilldömd och Özil får slå sitt första inlägg för matchen. Qarabag-försvaret klarar.
8) Nketiah löper längs högerkanten och får en fin boll av Elneny. Inlägget från "Eddie" täcks ut till hörna.
9) Saka med matchens första farliga läge. Engelsmannen testar skott från utanför straffområdet, Da silva i Qarabag-målet tvingas sträcka ut sin fulla längd. Mycket fint skott.
16) MÅL!!! 1-0. Özil till Lacazette. Nketiah och Özil vinner boll högt i banan och Özil spelar fram Lacazette som gör matchnens första mål.
18) Qarabag med ett av sina första offensiva försök. Lite kaos i försvaret men Sokratis hinner mellan och kan styra ut till hörna.
28) Lacazette drar sin gubbe nere vid hörnflaggan och får åka på en lufttur. Frispark Arsenal och fransmannen är snabbt på fötterna. 
29) Özil tar hand om frisparken, Sokratis når högst men får inte riktigt huvudet korrekt på bollen.
36) Nketiah samarbetar med Willock och Lacazette. Inspelsförsöket slås till hörna. Özil hittar Nketiah på den, men anfallaren får inte heller han huvudet korrekt på bollen.
39) Elneny slår en riktigt fin pass från egen planhalva till en löpande Saka på vänsterkanten. Saka tappar ut bollen till inkast. Arsenal styr matchen och försöker en del offensivt, men det händer inte värst mycket.

Andra halvlek:
52) Lacazette spelar fram Saka på vänsterkanten, mittfältaren försöker med ett inspel som täcks undan av Qarabag-försvaret.
54) Nketiah vrider, vänder och blir sedan kapad av Guerrier. Özil tar hand om frisparken som vanligt.
55) Özil slår en riktigt fin hård frispark som Sokratis ska försöka nicka på, men det såg mer ut som en rensning. 
57) Qarabag försöker med en långboll som Jenkinson försöker nicka hem, men han missar Martinez med 10 meter och bollen går till hörna.
58) Martinez rusar ut och försöker boxa, men når inte bollen, som tur är lyckas inte Qarabag få nicken på mål. 
61) Byte Qarabag. Michel lämnar plats för Abdullayev.
63) Byte Arsenal. Lacazette mot Medley. 
65) Nära 2-0 till Arsenal. Nketiah tar sig fram fint i straffområdet och passar snett inåt bakåt, avslutet träffar inte mål.
69) Saka försöker på ett skott från utanför straffområdet. Enkelt fångat av Da Silva i kassen.
72) Byte! Koscielny har gjort sitt för dagen. Monreal ersätter.
76) Saka gör det bra på vänsterkanten när han drar sin gubbe och slår in bollen till Nketiah som nickar in den i kassen. Dock avblåst för offside. Fin aktion av Saka.
80) Saka bjuds på en rejäl åktur när Medvedev hoppar högt och in i ryggen på engelsmannen som blir liggandes i gräset. Det ser dock inte ut att vara några större problem med honom.
82) Varning! Saka gör en fin tunnel på kanten och drar även nästa gubbe som då kapar honom. Gult kort för Garayev. 
83) Byte! Özil lämnar planen och ersätts av Gilmour.
85) Byte! Rezniczak mot Ozobic.
89) Vilket läge... Nketiah sätter fart längs högerkanten, får bollen på djupet och spelar in den till en helt fri Saka. Ensam med keepern skjuter han rätt på. Skottet såg ut att ha en del kraft bakom sig då Da Silva räddade med huvudet och blir liggandes. Det borde varit 2-0.

Tre tankar om matchen

Satan vilken tråkig match
Det var utan tvekan den tråkigaste Arsenal-match denna säsong. Visst, vi har säkrat förstaplatsen i gruppen, det är lucia och Emirates kan knappast ens varit halvfullt. Men satan vilken händelsefattig match. Inte ens ynglingarna som brukar vilja visa framfötterna verkade bry sig. Nej, detta var ett riktigt sömnpiller.

Koscielny är tillbaka!
Det är svårt att bedöma en back som inte har någonting att göra i en fotbollsmatch. Men vad kul det var att se Koscielny spela fotboll igen. Kaptenen såg ut att röra sig smärtfritt och glädjescenerna när han byts ut mot Monreal är svår att inte beröras av. Stående ovationer och glada miner runt om. Det är kul att se Koscielny tillbaka, vi får hoppas han håller nu och kan stärka upp i den stressiga julperioden.

Vi gör det vi ska, men inte en meter mer
16 poäng av 18 möjliga. Vi vinner gruppen enkelt och är vidare. Men i den här matchen gör vi precis det vi ska men inte en enda meter mer. Det är helt okej i min värld. Visst är matchen dötrisst, men vad ska man förvänta sig en torsdagskväll i december i en match där ingen har något att spela. Lacazette fortsätter göra mål, vilket är kul. Özil såg helt okej ut och framförallt är Koscielny tillbaka. Efter de senaste urladdningarna på fotbollsplan var det nästan lite skönt att se en match där man verkligen får anstränga sig för att inte zona ut för ofta. Lottning på måndag, nu börjar slutspelet!

Spelarbetyg

26. Emiliano Martinez 5
Har noll skott mot sig men är nära att ställa till det när han är ute och cyklar på en hörna.

25. Carl Jenkinson 4
Offensivt saknas kvaliten, bakåt likaså. Inte för att det är mycket att göra bakåt, men hemnicken som ledde till en hörna är ju inte direkt bra.

5. Sokratis Papastathopoulos 4
Försökte nicka ibland, men det gick ju sådär. 

6. Laurent Koscielny 5
Hur bedömer man en försvarare som inte hade något att göra i en hel match? Får en poäng mer än Sokratis för att det är kul att han är tillbaka.

15. Ainsley Maitland-Niles 4
Såg ut att inte bry sig i offensiven, vilket är synd då Maitland-Niles sett riktigt spännande ut i tidigare matcher.

4. Mohammed Elneny 4
Visar att han har en helt okej passningsfot. Men han gör inte mycket mer än så.

59. Joe Willock 5
Gör en helt okej insats. 

49. Edward Nketiah 4
Försöker och försöker, men det går inte. Inte ens mot ett Qarabag som inte bryr sig. 

10. Mesut Özil 5
Gör comeback och gör lite fina saker i första halvlek. En poäng högre på grund av assisten.

87. Bukayo Saka 6
Hade en del fina räder och var väl bäst på plan. Borde verkligen gjort mål i slutet.

9. Alexandre Lacazette 5
Gör mål och inte allt för mycket mer, gör man matchens enda mål får man minst en femma.

47. Zech Medley 4
Kommer in och gör inget vidare avtryck.

18. Nacho Monreal 4
Samma som Medley.

43. Charlie Gilmour -
Spelade för lite för att betygssättas.