Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ingen lyckad eftermiddag för Emery som inte fick till bytena och sedan tvingades be om ursäkt efter att ha sparkat en flaska som träffade en Brightonssupporter.

Emery - idag fungerade inte bytena

tor 27 dec 2018 kl 03:31

Han har flera gånger hyllats för sina förändringar. Inte mot Brighton. Då fick Unai Emery stå till svars för förändringarna som inte fäll väl ut.

Arsenal gjorde en helt okej första halvlek borta mot Brighton. Pierre-Emerick Aubameyang gav Gunners ledningen tidigt och strikern hade ett par gyllene lägen till.
Men innan paus kvitterade hemmalaget.
Och under vilan drog Unai Emery igång att byta.

Mesut Özil skrotades först och Alex Iwobi kom in. Med knappa halvtimmen kvar byttes Alex Lacazette ut och Aaron Ramsey kom in. Det sista bytet med 20 kvar: Laurent Koscielny ut och Ainsley Maitland-Niles in.
Men förändringarna gav ingen vidare effekt och Arsenal var mycket svagt i andra halvlek.
Normalt brukar Emerys matchändringar funka bra - men inte på sydkusten mot Brighton.
Efter matchen sade spanjoren om varför bytena inte blev bra.
- Jag ville ha bättre kontroll över positionerna på planen. Men i andra halvlek kunde vi inte få till våra idéer på planen.
Ångrar du att du plockade av Özil?
- Nej. Det var bara taktiskt. Vi har gjort det i andra matcher med andra spelare i paus. Idag gjorde jag det med Mesut. Det är bara taktiskt, inga andra problem.

I slutet av matchen sparkade Emery till en vattenflaska som for ut bland hemmamatchen. Direkt gick Arsenaltränaren dit och bad om ursäkt.
- Jag bad dem om ursäkt för jag sparkade en flaska efter en situation som jag blev besviken på i slutet. Det var inte hårt, men det träffade en supporter, så jag bad om ursäkt.